5 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, Avaşin ve Heftanin'de yaşamını yitiren 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 5 gerillaya ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

HEFTANİN ŞEHİTLERİ

17 Kasım 2018 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Aso Kelar, Fedakar Diyadin ve Şoreşger Kıçi yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Aso Kelar
Adı Soyadı: Aso Süleyman Salih Cebbar
Doğum Yeri: Kelar
Anne - Baba Adı: Xewle - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Kasım 2018 / Heftanin

***

Kod Adı: Fedakar Diyadin
Adı Soyadı: Cezmi Gürses
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Nafya - Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Kasım 2018 / Heftanin

***

Kod Adı: Şoreşger Kıçi
Adı Soyadı: Fırat Babat
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatma - Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Kasım 2018 / Heftanin

AVAŞİN ŞEHİTLERİ

20 Kasım 2018 tarihli açıklamamızda, 19 Kasım günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanlarından Avaşin bölgesine yönelik düzenlediği hava saldırılarında Fırat Kandil ve Siyabend Farqin arkadaşlarımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehit düşen arkadaşlarımızın ayrıntılı sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Fırat Kandil
Adı Soyadı: Abdulbas Ahmet Mustafa
Doğum Yeri: Hewler
Anne - Baba Adı: Xatun – Ahmet Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Kasım 2018 / Avaşin

***

Kod Adı: Siyabend Farqin
Adı Soyadı: Fahrettin Şen
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hatun - Seyfettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Kasım 2018 / Avaşin

DEVRETTİKLERİ BAYRAĞI ZAFERE TAŞIYACAĞIZ

Önder Apo’nun fiziki esaret koşullarının parçalanması ve halkımızın özgürlüğü için devrim mücadelesine katılan her 5 yoldaşımız da, gerilla saflarındaki fedakar, emekçi ve her zaman en ön safta yer alma isteğiyle dönem görevlerine yüklenen yoldaşlarımızdı. Önder Apo’nun özgür yaşam ideolojisinde derinleşmek isteyen, bu bağlamda yetkinleşme çabasını en üst düzeyde gösteren bu değerli yoldaşlarımız, geride kalan biz yoldaşlarına önemli sorumluluklar bırakmışlardır. Sömürgeciliğin halkımızı birbirinden ayırdığı, ruhta ve düşüncede de parçalamak istediği kirli sisteme karşı birliğin ve mücadelenin sembolü olan her 5 yoldaşımızın anılarını, ancak bizlere devrettikleri özgürlük bayrağını göndere çekerek yaşatabileceğimiz açıktır. Bu temelde değerli şehit ailelerimiz başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bize devrettikleri özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. Asoların, Fedakarların, Şoreşgerlerin, Fıratların ve Siyabendlerin takipçisi olan yurtsever Kürdistan gençliğini gerilla saflarını daha da büyüterek şehitlerimizin anısını yaşatmaya çağırıyoruz."