ABD Senatosu silah yasası reformunu kabul etti

Teksas'ta bir okulda yaşanan katliamın ardından Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, silah yasalarında reform yapılması için bir teklif üzerinde anlaştı. Yalnızca küçük değişiklikler planlanıyor.

ABD'de artan silah şiddeti üzerine ABD Senatosu'ndaki Demokratlar ve Cumhuriyetçilerden müzakereciler, silah yasalarının küçük de olsa sıkılaştırılması konusunda anlaştılar.

Taraflar arası uzlaşma, örneğin, arka plan kontrollerine tabi tutulmaları durumunda, 21 yaşın altındaki silah alıcıları için gençlerin velayet bilgilerini kullanılabilir hale getirecek. 

Buffalo'daki bir süpermarkette 10 kişinin ölümüne ve Uvalde, Teksas'ta bir ilkokulda 21 kişinin ölümüne neden olan son saldırıların faillerinin her biri 18 yaşındaydı.

Anlaşma aynı zamanda ABD eyaletlerinin silahlı şiddeti önleme yasalarını yürürlüğe koymak için para almasıyla da sonuçlanacak. Bu, potansiyel olarak şiddet içeren olarak algılanan insanlardan silah almayı kolaylaştıracak, okul güvenliğini iyileştirecek ve akıl sağlığı programlarını teşvik edecek. Ek olarak, silah satan daha fazla kişinin federal bayi lisansları alması gerekecek ve bu da onların silah alıcıları üzerinde geçmiş kontrolleri yapmalarını gerektirecek.

Müzakerecilerin önerisi, mevcut taleplerin gerisinde ve düşünülen tüm önlemleri içermiyor.

Bundan sonra Temsilciler Meclisi'nin tasarıyı onaylaması ve ABD Başkanı Biden'ın imzalaması gerekecek. 

Cumartesi günü, Washington'da ve ABD’deki diğer şehirlerde çok sayıda insan, daha katı silah yasaları için gösteri yapmıştı.