Almanya’da 4118 yeni vaka, toplam 149 ölü

Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da koronavirüs vaka sayısının bir günde 4118 artarak 31.554’e çıktığını ve toplam 149 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Almanya’da salgın hastalıklar konusunda yetkili kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü’nün Başkanı Lothar Wieler, bugün yeniden basının karşısına çıkarak, koronavirüse ilişkin son bilgileri kamuoyuna açıkladı.
Almanya dışında dünya çapında son 24 saatte toplam 36 bin kişinin koronavirüse yakalandığını bildiren Wieler, salgının yayılmasında İtalya’nın hâlâ ilk sırada bulunduğuna dikkat çekti. İtalya’da ise dünkü verilere göre vaka sayısının 4987 artarak 63.927’ye yükseldiğini belirten Wieler, hayatını kaybetmede bu ülkenin yüzde 9 oranıyla şu anda Avrupa’da başı çektiğini açıkladı.

'GENÇLERİN DURUMU DA AĞIR GEÇEBİLİYOR'

Robert Koch Enstitüsü’nün ülkedeki resmi sağlık kuruluşlarından aldığı bilgilere göre, Almanya’da da vaka sayısı bir günde 4118 artarak 31.554’e çıktı ve şimdiye kadar toplam 149 kişi hayatını kaybetti.
Almanya’da Pazartesi'den itibaren alınan yasakların salgını nasıl etkilediğinin henüz tespit edilmediğini belirten Wieler, “Covid-19 hastalığına yakalanan bazı genç yaştaki insanların da durumu ağır geçebiliyor” diye konuştu. Wieler’in basın toplantısında şu bilgiler öne çıktı:

'HENÜZ YENİ ORTAYA ÇIKIYOR'

"- Almanya’da ortalama salgına yakalanma yaşı 45, hayatını kaybetme yaşı ise 81. Salgın henüz Almanya’da yeni yeni ortaya çıkıyor, bu oranlar zamanla değişebilir.

- Covid-19 hastalığına yakalananlarda belirtileri ağır geçmeyenlerde de testler yapılıyor. Bu durum salgının Almanya’da diğer ülkelere göre yayılmamasında etkili. Wieler’e göre bir başka faktör ise henüz geniş bir yaşlı kesimin salgına yakalanmamış olması.

- Şu ana kadar hastalığa yakalanıp tedavi edilen ve sağlıklarına yeniden kavuşan kişi sayısı 5.600. Ülkede hızlı test araçlarının yayılması gerekiyor.

- Kış mevsiminin sona ermesi ve hava sıcaklığının artmasının salgının öne geçip geçilmeyeceği biliniyor. Alman bilim insanına göre hava sıcaklığının salgına etkisi olabilir, fakat bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz."