Almanya’da aşırı sağcı gruba operasyon

Almanya’da göçmen politikası yanlısı politikacıları hedeflemeyi planlayan aşırı bir sağcı gruba yönelik polis bir operasyon düzenledi. Grup üyelerinin silah ve mühimmat depoladığı öğrenildi.

Alman polisi, göçmen politikası yanlısı politikacılar ve kesimleri hedeflemeyi planlayan aşırı sağcı bir gruba yönelik operasyon düzenledi.

RedaktionsNetzwerk Deutschland isimli ajansın haberine göre, söz konusu aşırı sağcı grubun telegram isimli iletişim ağı aracılığı ile örgütlendiği ve ülkenin kuzey doğusunda kümeleştiği belirtildi.

Aşırı sağcı grubun hedeflerine ilişkin çok uzun bir liste hazırladığı ve 200 dolayında ölü çantası ile kireç ısmarlamayı planladığı da haberde yer aldı.

Polisin 2017’den bu yana “Nordkreuz-Kuzey Haçı” olarak isimlendirilen grubu takip ettiği de belirtiliyor.

30 kişilik grubun şifreli bir iletişim ağı kullandığı ve “Xgünü”nü beklediğinin de yer aldığı haberde bu kişilerin 25 bin kişilik bir isim listesi hazırladığı da belirtildi.

Alman basınına göre bu kişilerin büyük bir bölümü bölgedeki güvenlik güçleri, itfaiye ekipleri ya da Alman ordusuna mensup.

Haziran ayının ortalarında Schwerin’de yapılan baskınlarda ikisi polis, biri de özel harekat birimi üyesi 3 kişi tutuklandı.

Bu kişilerin 2012’den bu yana 10 bin dolayında mermiyi yolsuzluk yaparak ellerine geçirdiği kaydediliyor.

RedaktionsNetzwerk Deutschland’a göre, ele geçirilen bilgisayarlarda yaklaşık 25 bin kişilik hedef listesine de ulaşıldı.