Almanya ve Belçika’da ölü sayısı 126’ya çıktı

Almanya’da kötü hava koşulları nedeniyle ölü sayısı 103’e çıkarken, Belçika’da sel felaketlerinde 23 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kayıp var. Bilançonun ağırlaşmasından endişe ediliyor.

Perşembe gününden beri şiddetli yağışlarda en ağır bilanço Almanya’da ortaya çıktı.  Bu ülkede en az 103 kişi hayatını kaybederken, Kuzey Ren Vestpalya ile Rheinland-Pfalz eyaletlerinde halen onlarca kişi kayıp.

Yetkililer sadece Rheinland-Pfalz eyaletinde 1300 kişiden haber alamadıklarını bildirdi. Ancak iletişimsizliğin telefon hatlarındaki aksamalardan kaynaklı olduğu sanılıyor.

Rheinland-Pfalz Eyaleti İçişleri Bakanı Roger Lewentz, somut olarak 40, 50 veya 60 kişinin kayıp olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, “Eğer bu kadar zaman içerisinde bir kişi hayatta olup olmadığına dair işaret vermiyorsa, en kötüsünden endişe etmek gerekiyor” dedi.

Köln yakınındaki bir yerleşim biriminde cuma sabahı toprak kaymaları nedeniyle çok sayıda ev yıkılırken, birçok kişinin öldüğü belirtiliyor.

Ahrweiller’de çok sayıda ev çöktü. Daha kuzeydeki Euskirchen’de  en az 20 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Almanya’da ayrıca sel felaketleri ardından yağma olayları da yaşandı. Eschweiler kentinde 4 kişi bu nedenle gözaltına alındı.

Komşu ülkeler olan Belçika, Hollanda ve Lüksemburg da yağışlardan ağır etkilendi. Belçika’da en az 23 kişi hayatını kaybetti. 15 ölüm Verviers ve Pepinster alanlarında gerçekleşti. Verviers’de çok sayıda bina tehdit altında bulunuyor.  Valon bölgesinde öğleden sonra halen 41 bini aşkın ev elektriksizdi. Ayrıca çok sayıda yol kapalı. Liege’de Meuse nehri kıyısındaki mahallelerde binlerce kişinin tahliyesi için çağrı yapıldı.