Amed’de yüzbinlerin katılımı ile HDP mitingi

HDP’nin Amed’de düzenlediği mitinge akan yüzbinler, miting başlamadan İstasyon Meydanı’nı hıncahınç doldurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde 24 Haziran seçimleri kapsamında gerçekleştirilen "Büyük Amed” mitingi, İstasyon Meydanı’nı dolduran yüzbinlerin katılımıyla yapılıyor.

Miting alanı HDP flamalarıyla süslenirken, “Faşizmi kadınlar yıkacak”, “Jin jiyan azadi”, “Eşitlik ve özgürlükte adresimiz HDP”, “Kadınların oyu kadın bakanlığına”, “Kadın inkarına karşı kadın adalet divanı”, “Tek adam rejimine karşı geliyorum”, “Denge jinan azadiyê re”, “Faşizme geçit yok”, “Kadınların oyu barışa” yazılı lolipoplar taşındı. Kadın ve gençlerin damga vurduğu mitingde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine ve “Direne direne kazanacağız” sloganı atıldı.

Ofis semtinden miting alanına giden yolda kortej oluşturan HDP Gençlik Meclisi üyeleri, alkış, zılgıt ve sloganlarla "Bir oyluk canınız var" ve "Boşuna staj yapma seni başkan yaptırmayacağız" pankartları taşıdı. Polisler alanın girişinde pankart ve dövizlere el koydu. Polislerin su kapaklarını el koyması da dikkat çekti. Yürüyüş boyunca sık sık, "Diren HDP bizler meclise", “Zindanda direnen Demirtaş'a bin selam", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı. Polis, Selahattin Demirtaş maskelerine de el koydu.

Öte yandan Prestij Otel’in önünde bir araya gelen kadınlar erbane ve stranlar eşliğinde İstasyon Meydanı’na giriş yaptı. 2 dev LD ekranda canlı yayın görüntüsü verilirken, HDP için hazırlanan kısa sinevizyonlar da kitleye izletiliyor.

Miting öncesi İstasyon Meydanı’nı dolduran yüzbinlerin korteji, 5 Haziran 2015’te düzenlenen HDP’nin “Büyük insanlık” mitingi gibi Ofis dörtyol noktasına kadar, Bağlar ve Balıkçılarbaşı kolunda da uzun kortejler oluştu.

Saygı duruşu ile başlayan miting yüzbinlerin coşkusuyla devam ediyor.