Avaşin, Xakurkê ve Çelê’de eylem: 8 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının Avaşin, Xakurkê ve Çelê’de Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 8 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında gerillaların, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini açıkladı. HPG, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti: “23 Haziran günü Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliği güçlerimizce denetime alınmıştır. Uzun bir süre denetime alınan bu düşman birliği saat 14.20’de etkili bir şekilde vurulmuştur. Düşman birliğinin konumlandığı mevzinin imha edildiği bu eylemde 5 asker öldürülmüş, 5 asker de yaralanmıştır. Ağır darbeler alan işgalci TC ordusu çevresindeki alanları obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

24 Haziran günü (bugün) 02.00 sularında güçlerimiz, Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun operasyon birliğine yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylem sonucunda 1 asker öldürülmüştür.

ÇELÊ

24 Haziran günü (bugün) saat 08.00’da güçlerimiz, Hakkâri’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırındaki Stuna alanında bulunan işgalci TC ordusunun operasyon birliklerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Stuna Tepesi’ne giden yolun güvenliğini sağlamaya çalışan düşman askerleri Zavite boğazında güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki 2 asker öldürülmüştür.

OMERYA

12 Haziran günü Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Omerya alanında işgalci TC ordusu bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgalci güçler, operasyon alanını taarruz helikopterleri ve savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit yoldaşlarımızın ayrıntı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”