'Avestalar'ın direniş ruhuyla Türk işgaline son vereceğiz'

Efrîn’de Türk işgalciliğine karşı fedai eylem yapan Avesta Xabur, şehadet yıl dönümünde YPJ tarafından törenle anıldı. Törende konuşan YPJ komutanlarından Sosin Birhat, "Avestalar'ın ve Kobanê'nin direniş ruhuyla Türk işgaline son vereceğiz" dedi.

Efrîn’de 27 Ocak 2018’de Türk işgalciliğine karşı fedai eylem gerçekleştiren Avesta Xabur’un şehadet yıl dönümü ve Kobanê Özgürlük Günü vesilesiyle YPJ güçleri askeri tören düzenledi.
YPJ komutanlarından Sosin Birhat, "Avestalar'ın mücadelesinden güç alıyoruz, Kobanê'nin büyük direniş ruhuyla işgal altındaki topraklarımızı özgürleştireceğiz" dedi.


Şehid Dijwar Hesekê Mezarlığı'ndaki törende konuşan Birhat, "Tüm çetin savaşlarda devrimci kadınlar özgürlük için büyük bir ruhla savaşmışlardır. Mücadelemizin yolunu aydınlatan, fedai eylem gerçekleştiren Şehid Avesta Xabur şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anıp, mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz" diye belirtti.

AVESTA'NIN RUHU HAYAT BULUYOR'

Birhat, konuşmasının devamında şöyle dedi: "Yüzyıl’ın Direnişi’nde yoldaşımız Avesta bedeniyle işgale karşı kahramanca bir duruş sergiledi ve biz YPJ güçleri ve halkımız olarak bu duruştan büyük bir güç aldık. Direngen ve savaşçı kadın tarihi Avesta yoldaşın ruhuyla YPJ şahsında yine hayat buluyor."
Birhat, Türk devletinin Şehba, Kobanê, Til Temir, Eyn İsa, Dêrik ve Şengal’e yönelik işgal saldırılarını hatırlatarak, kadın, çocuk, yaşlı demeden barbarca saldırılar gerçekleştirildiğini, toprakları üzerindeki tüm değerlerin ortadan kaldırılmak istendiğini belirtti. Birhat, "Fakat bizler şehitlerin takipçisiyiz ve yeni dönemde ülke topraklarının özgürleştirilmesi ve devrimin savunulması önünüzde temel bir görev olarak duruyor. Bu çerçevede, vereceğimiz savaşla faşist Türk devlet işgalciliğini kıracağız, tüm kadınları ve bölgemizi savunacağız" diye konuştu.

'TÜRK İŞGALİNE SON VERECEĞİZ'

‘’YPJ, Kobanê’de kadın öncülüğünde nasıl savaşıp Kobanê’yi özgürlük sembolü haline getirmişse, yine işgale karşı savaşımızla özgürlüğü topraklarımızda egemen kılacağız" vurgusunda bulunan Birhat, şunları da söyledi:
"Avestalar'ın büyük mücadele ruhuyla Kobanê kurtuluş sevincini karşılayacağız. Kobanê Rêvan, Arînler'in ruhuyla özgürleşip özgür dünya umudu oldu. Avesta, Arîn, Rêvanlar'ın ardılları olarak Efrîn, Serêkanî ve Girê Spî’de Türk işgalciliğine son verip, topraklarımızı özgürleştireceğiz, özgürlüğü egemen kılarak şehit yoldaşlarımıza olan bağlılığımızı ortaya koyacağız.’’
YPJ'nin askeri töreni "Bijî Serok Apo’’, "Bijî Berxwedana Serdemê’’, "Şehîd namirin’’, "Jin jiyan azadî’’ sloganlarıyla son buldu.