Bangladeş’te büyük yangın: En az 49 ölü

Bangladeş'te bir konteyner deposunda meydana gelen patlamalar büyük bir yangına yol açtı. En az 49 kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı. Konteynerlerde kimyasal maddeler bulunduğu söyleniyor.

Bangladeş'te bir konteyner deposunda çıkan büyük yangında en az 49 kişi öldü. Yetkililer, ölenler arasında en az dokuz itfaiyecinin bulunduğunu söyledi. Bölgeden sorumlu sağlık şefi, 200'den fazla kişinin yanıklarla yaralandığını söyledi. Alevler arasında mahsur kalan çok sayıda kişinin hala olay yerinde olabileceğinden korkulmuştu.

İtfaiye sözcüsüne göre, Hollanda-Bangladeş ortak girişimi olan BM Inland Container Depot deposunda Cumartesi akşamı geç saatlerde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı ve Pazar gününe kadar tamamen söndürülmedi. İtfaiye sözcüsü Anisur Rahman, bazı konteynerlerdeki patlamaların yangını söndürmeyi zorlaştırdığını söyledi. İtfaiyeciler bazı kaplarda hidrojen peroksit gibi kimyasallar buldu. Patlamış olabilecekleri belirtiliyor.

İtfaiye ve sivil koruma dairesi başkanına göre, yerel itfaiyeyi desteklemek için yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki başkent Dakka'dan özel bir itfaiye ekibi uçakla geldi. 250 askeri personel de yangının söndürülmesine yardım etti ve kimyasalların yakındaki bir nehre dökülmesini önlemeye çalıştı.

Depo, ülkenin en büyük limanı olan Chittagong'a 20 kilometre uzaklıkta ve 4 bin’den fazla konteynerin yanı sıra binalar ve hangarları barındırıyordu.

Ölümlü ve yaralanmalı yangınlar ve endüstriyel afetler Güney Asya ülkesinde daha yaygın. 2021 yılında Aralık ayında bir yolcu vapurunda çıkan yangında yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetmişti. Aynı yılın Temmuz ayında Dakka'da bir gıda fabrikasında çıkan yangın 52 kişiyi öldürdü. Nisan 2013'te Dakka'nın bir banliyösünde tekstil fabrikaları ve dükkanların bulunduğu "Rana Plaza" binasının çökmesi de uluslararası bir dehşete neden oldu - o sırada bin 100'den fazla insan öldü.