Bangladeş’te feribot yandı, en az 37 ölü

Bangladeş’te bir ırmakta aşırı dolu bir feribotta çıkan yangına en az 37 kişi hayatını kaybetti.

Güney Asya’nın yoksul ülkesi Bangladeş’te Obhijan isimli üç katlı feribot, başkent Dakka’nın 250 kilometre güneyindeki Jhalokathi kenti yakınında sabah saatlerinde yandı.

Yerel polisin verdiği bilgilere göre gemiden 37 cenaze çıkarıldı. Çoğunun yangına öldüğü, bazılarının da suya atladıktan sonra boğularak can verdiği bildirildi. Bilançonun daha da ağırlaşabileceği belirtiliyor.

Hastanelere de 100 yaralı gönderildi. Tanıklara göre gemide saat 03.00 sıralarında yangın çıktı ve hızla tüm gemiye yayıldı. Gemi yolcuları uyku sırasında yangına yakalandı. Bazı yolculara göre gemide 500 ile 700 arasında kişi vardı. Gemi tamamen yandı.

Yüzlerce ırmaktan oluşan bir delta etrafında kurulu olan ülkede benzer birçok felaket yaşandı. Uzmanlar gemilerin yetersiz bakımı, güvenlik kurallarındaki gevşeklik ve aşırı doluluk nedeniyle felaketlerin yaşandığına işaret ediyor.

Ağustos ayında ülkenin doğusundaki bir gölde kum taşıyan bir yük gemisi ile bir feribotun çarpması sonucu 21 kişi hayatını kaybetmişti. Nisan ve mayıs aylarında iki ayrı kazada 54 kişi ölürken, haziran 2020’de iki feribotun Dakka’da çarpışması sonucu en az 32 kişi yaşamını yitirdi.

Bangladeş’te özellikle yangınlar çok sayıda dramla sonuçlanıyor. Temmuz ayında Rupganj kentinde gıda üretim fabrikasında çıkan yangında 52 kişi öldü. Şubat 2019’da Dakka’da yasadışı bir kimya deposunda çıkan ve birçok binayı yutan alevler, 70’i aşkın kişinin ölümüne yol açmıştı.