Brezilya’daki Altamira cezaevinde ölü sayısı 57’ye yükseldi

Brezilya’nın kuzeyindeki Para eyaletinde bulunan Altamira cezaevinde çıkan olaylarda ölü tutuklu sayısı 57’ye çıktı.

Brezilya’daki Altamira cezaevinde dün meydana gelen çatışmalarda ölen tutuklu sayısı 57’ye yükseldi. Özellikle bu bölgedeki cezaevlerinde uyuşturucu tüccarlarının çıkar kavgaları da yoğun bir şekilde yaşanıyor.

Cezaevi yetkilileri, tutuklular arasında çıkan çatışma sonucunda 16 tutuklunun vücudunun parçalanmış halde olduğunu açıkladı.

Para Eyaleti Vali Jarbas Vasconcelos, “En başta iki gardiyan rehin alındı, ancak çok kısa bir sürede serbest bırakıldı. Çünkü bu olayın cezaevi koşulları ile bir bağlantısı yoktu. Farklı grupların çıkar kavgasıydı” biçiminde bir açıklama yaptı.

Yetkililer, cezaevinin bir bölümünde tutulan bir gruba ait tutukluların, başka tutukluların kaldığı bölüme giderek, ateşe verdiğini belirtti.

Birçok tutuklunun boğularak ölme ihtimalinin de yüksek olduğunu kaydeden yetkililer, olayın araştırılması için uzmanların cezaevinde olduğunu da belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise 6 başın kesildiği duvar dibine dizildiği ve bir kişinin ayağı ile top oynar gibi başa vurduğu görülüyor.

Başka bir görüntüde ise tamamen yanmış cesetler, bir çatıdan kara dumanların çıktığı ve tutukluların satır ile silahlı tutukluların bölgeyi denetimine aldığı görülüyor.

İçişleri bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada, bu çatışmalara sebep olan çete liderlerinin daha güvenlikli cezaevlerine sevk edilmesi için yerler açıldığını kaydetti.

Aynı cezaevinde geçtiğimiz yılın Eylül ayında da benzer çatışmalar yaşanmış ve 7 tutuklu öldürülmüştü.