CHP: Saldırı organizeli, İçişleri Bakanı istifa etmeli

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir asker cenazesi sırasında saldırı düzenlenmesi ardından açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, saldırının dışarıdan organize edildiğini belirterek İçişleri Bakanı’nı istifaya çağırdı.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bir askerin cenaze törenine katılan Kılıçdaroğlu, fiziki saldırıya uğradı. Saldırı sırasında yaşananları anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, güvenlik görevlilerinin saldırılara seyirci kaldığını söyledi.

Kaya, “Güvenlik kılıklı insan çoktu. Hiçbiri bizi korumaya yönelik adım atmadı. Emniyet Genel Müdürü vardı. Ankara İl Emniyet Müdürü de vardı. Polis kıyafeti, jandarma kıyafeti olan çok insan vardı. Ancak bizi korumak üzere bir girişimleri olmadı” dedi.

Cumhuriyet gazetesine göre Kaya şunları söyledi: “Cenaze namazında dahi bizi taciz ettiler. Genel Başkanımıza vurmaya çalıştılar. ‘Bay Kemal’ buraya niye geldin şeklinde bağırıyorlardı. Bu işi yapanlar bu köyden, Çubuktan değil. Tamamen organize. Bunlar namaz kılmaya da gelmemişler. Şehidin cenaze namazında arkadan vurmaya çalıştılar.”

“Biz kendi korumalarımız, Bülent Kuşoğlu, Mansur Yavaş, Levent Gök, Murat Emir, genel başkanı korumaya çalıştık” diyen Kaya, İçişleri Bakanı’nı istifaya çağırdı: “Genel başkan araca bineceği sırada aracı tahrip ettiler. Plakaya kader her şeyi biliyorlarmış. Burada derhal İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Milli Savunma Bakanı oradaydı. Kendi şehidinin cenazesinde bu saldırgan tutuma göz yumdular. Vali İstanbul’daymış. Şehit cenazesi varken İstanbul’da ne işi var anlamadık. Saldırı tamamen organize bir linç girişimi. Kimsenin bu ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Kendi tedbirini alamayan bir jandarma ve emniyet var. Sokakta masum eylemlere gaz sıkanlar nerede?”