Dêrazorlu Arap gerilla: Cevap bu dağlarda

Kürt ve Arap gençlerine seslenen gerilla Arteş Dêrazor, “Sorularınızın cevabını en iyi bu dağlardan alacaksınız. Faşizmin topraklarımızı işgal etmesine izin vermeyin” dedi.

Dêrazorlu Arap gerilla Arteş Dêrazor, 2015’in sonlarında PKK’yi tanıyor. Öcalan’ın fikirleriyle tanıştıktan sonra PKK’lilerle görüşüyor. Tanıdıkça soruları sorgulamaları gelişiyor. Tanıyıp etkilendiği arkadaşlarının şehadetini öğreniyor. Bunu üzerine daha fazla yoğunlaşıp derinlik kazanmayı esas alıyor.

PKK’nin aslında tüm halkların özgürlük hareketi olduğunu, bütün Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadele ettiğini kavrıyor. Böylece katılım kararı alıp katılıyor.

Gerilla Arteş Dêrazor, sonrasını şöyle anlatıyor: “Dağlarda yaşamı, doğayı daha farklı yönleri ile tanıyor insan. Dağa geldikten sonra bazı şeyleri daha iyi anladım, öğrendim. Yanındaki yoldaşının şehit düşmesi seni dağlara, partiye daha fazla bağlıyor. O yüzden sözümüzü veriyoruz; son nefesimize kadar bu dağlarda kalacağız.

Önderliği bir defa okumaya başlayınca her sözcüğü insanı etkiliyor. Önderlik felsefesi Ortadoğu halklarının hepsini kapsıyor. Önderliği okudukça görüyoruz ki bilgiye açız. Ortadoğu halklarımıza çağrımızdır; partiyi tanımasalar bile mutlaka Önderliği tanımalılar. Özellikle Kürt ve Arap gençlerimize sesleniyorum; sorularınızın cevabını en iyi bu dağlardan alacaksınız. Gelin, dağları tanıyın, burada nasıl bir mücadele yürüttüğümüzü görün. Faşizmin topraklarımızı işgal etmesine izin vermeyin.”