Ehmed: Özerk Yönetim vuruluyor

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Kurulu Başkanı Îlham Ehmed, DAİŞ’in Şedadê Meclisi’nin iki kadın üyesini katlederek, Özerk Yönetim’le birlikte gelişen kadın özgürlüğünü hedef aldığını söyledi.

MSD Yürütme Kurulu Başkanı Îlham Ehmed, kadınların DAİŞ çetesi ve bu zihniyete karşı karşı fikirlerini ve güçlerini birleştirmeleri ve Özerk Yönetim sistemine daha güçlü katılmaları gerektiğini söyledi.

Hesekê Kantonu’nun güneyindeki Deşîşaya’ya bağlı Til El-Şayir Beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve Yardımcısı Hind Letif El Xidar, 22 Ocak’ta kaçırılarak vahşice katledilmişti. DAİŞ çetesi, iki kadın siyasetçinin kaçırılıp katledilmesini iki gün sonra üstlendi. ANF’ye konuşan MSD Yürütme Kurulu Başkanı Îlham Ehmed, “DAİŞ, kadınların özgürleşmesi, demokratik bir toplum inşa etmesi ve zihniyet değişikliği için bir fırsat sağlayan idari sistem olan Özerk Yönetim’i vurmaya çalışıyor. Kadınların özgürleşmesini ve ilerlemesini önlemeyip, karanlık otoriter sistemini kadınlara dayatıyor. Özerk Yönetim’e en çok kadınların ilgi gösterdiğini, katıldığını, etrafında kenetlendiğini biliyor” dedi.

Îlham Ehmed, DAİŞ’in karanlık zihniyeti karşısında yan yana ve daha güçlü bir duruş sergilemek gerektiğini vurguladı. Ehmed, şunları ifade etti: “Başta Kuzey-Doğu Suriye alanlarındaki kadınlar olmak üzere tüm kadınlar bu saldırılara karşı el ele vermeli. Kadınlar, bu karanlık güçlere karşı fikirlerini ve güçlerini birleştirmeli ve Özerk Yönetim sistemine daha güçlü katılmalı. Kadınlar bu katliam ve hedeflerine cevap olarak YPJ’ye katılımlarını artırmalıdır. Özgürlükçü erkekler de kendi güçlerini birleştirmeli ve DAİŞ’e karşı duruşlarını göstermelidir.”