Emeğin diğer adı: Gerilla

Rojhilat'ın Urmiye şehrinden 2015 yılında gerillaya katılan Dilpak Urmiye, gerillayı anlatırken, 'emeğin diğer adı' diye adlandırıyor.

Sisteme olan nefretinden ötürü henüz 18 yaşında iken katılım kararı alan gerilla Dilpak Urmiye, sistemin kendi üzerindeki olumsuz etkisini şöyle dile getiriyor: "İçinde yetiştiğimiz sistem bizi kültürümüzden, dilimizden uzaklaştırıyordu. Bizi hakikatimize, arayışlarımıza yabancılaştırıyordu. İran rejimi ev ev, aile aile, köy köy halkı eğitim yoluyla etkilemeye çalışıyorlardı. Gençleri, kadınları, annelerin kültürlerinden uzaklaştırmak için her şeyi yapıyorlardı. Ben de bu sistemi reddettim."

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesinin herkesi buluşturan, geneli kapsayan bir özelliği olduğuna vurgu yapan gerilla Dilpak, duygularını anlatmaya şöyle devam etti: "Tüm milletler Önderlik felsefesinde buluşma imkanı buldu. Dört parça Kürdistan’dan gelen birçok kişi gerillaya katıldı. Burada gerçekten muazzam bir buluşma yaşandı. Çünkü herkes bir şekilde kendisini bu örgüt içerisinde bulabilir. Kimliğini, kişiliğini yaşayabilir. Önderlik hareketinin öylesine bir etkisi ve gücü oldu insanlık üzerinde."

HAKİKATİME KAVUŞTUM

Katılım kararı vermesinde gerillanın etkisinden bahseden Dilpak, gerilla yaşamına ilişkin ise şunları dile getirdi: "Henüz evdeyken gerillanın konuşması, duruşu, yürüyüşü, silahı her şeyinden çok etkileniyordum. Onlar Önder Apo’nun eğitiminden geçmişlerdi ve varlıkları halk tarafından kabul edilmişti. Gerillanın birbirine sadık oluşu, dürüst oluşu, yoldaşlıkları, fedakarlıkları beni etkiliyordu. Örneğin savaş cephesinde yoldaşını korumak için kendisini merminin önüne atıyordu. Ben de onların yoldaşı olmak istiyordum. Dağa katılmak istiyordum. Şimdi hakikatime kavuştuğum."

Dağa karşı insanlar tarafından büyük bir sempati olduğunu ve binlerce insanın yönünü dağlara verdiğini belirten gerilla Dilpak son olarak gençlere şöyle seslendi: "İran rejimi özellikle gençler üzerinde büyük baskılar geliştiriyor. İnsanlıktan uzak bir yaşamı sunmaya çalışıyor. Gençler bu yaşamı kabul etmesinler. Rojhilatlı gençler üzerinde her yönlü saldırılar var. Gençler özgür dağlara yönlerini versinler. Burada gençlerin kendilerini tanıyacakları bir ortam var, insanlık var. Sistemin kirli oyunlarına kanmasınlar. Çağrım özellikle de kadın gerillalar içindir."