Gerilla ve halkın ortak mücadelesi tecridi kıracak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin gerilla ve halkın ortak mücadelesi ile kırılacağını söyleyen YJA Star gerillası Berivan Mervan, "Kürt halkının haklı davası devrimci halk savaşı ile başarıya ulaşacaktır" dedi.

YJA Star gerillası Berivan Mervan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürtlere yönelik politikalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son dönemlerde Türk devletinin Güney Kürdistan'da koruculuk sistemini geliştirmeye çalıştığını söyleyen Berivan Mervan, Kürt halkı ve özgürlük hareketinin önemli bir süreçte olduğunu belirtti.

Herkesin güçlü ve aralıksız bir mücadele yürütmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Mervan, "Rêber Apo'ya yönelik ağırlaştırılmış tecridin yanı sıra, bölge halkına dönük uluslararası komplo devam ediyor. Başta Türk devleti olmak üzere hegemonik devletlerin önderliğe, Kürdistan halkına, diline, kültürüne ve doğasına saldırıları artarak sürüyor.

Bugün Heftanîn'e dönük yapılan işgal saldırıları tecritten bağımsız değildir. Bu işgal saldırısı Kürt halkına karşı yürütülen uluslararası komplo ile bağlantılıdır. Heftanîn bölgesi Kürt, Asurî ve Ermeni halkların birlikte yaşadığı bir bölgedir. Tarihten günümüze kadar bu bölgede ulusal demokratik ruhu yaşanıyor. Türk devleti bundan dolayı Güney Kürdistan ve tüm bölgeyi işgal ederek, bölgedeki kültürü ve yurtseverliği yok etmek istiyor" diye konuştu.

KİMSE DÜŞMANIN POLİTİKALARINA KANMAMALI

Kürt halkı ile gerilla arasında ortak bir mücadele olduğuna işaret eden gerilla Berivan Mervan, "Kürt halkının haklı davası devrimci halk savaşı ile başarıya ulaşacaktır. Türk devleti bölge halkına çok büyük zulüm yapıyor ama ne yaparsa yapsın Kürt halkını toprağından koparamaz. Bunu ispatı Heftanîn'de süren direniştir. Türk devleti bütün olanaklarına rağmen Heftanîn'de gerilla engelini aşamıyor. Bu toprakları elimizden almaya kimsenin gücü yetmez, düşman asla amacına ulaşamayacaktır. Çünkü artık halk ve gerilla kazanımlarını arttıracak ve koruyacak bir aşamaya gelmiş durumda" dedi.

Türk devletinin özel savaş politikalarına da dikkat çeken YJA Star gerillası Berivan Mervan, Güney halkının da koruculaştırılmaya çalışıldığını belirtti. "Türk devletinin amacı işbirlikçi yaratmak ve bu politika ile Kürtleri birbirine kırdırmak" diyen gerilla Mervan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Şüphesiz halkımız Türk devletinin bu kirli politikalarından habersiz değil, düşmanı çok iyi tanıyor. Fakat bazı ihanetçiler Türk devleti tarafından kandırılıyor ve düşmanla işbirliği yapıyor. Direniş alanında olan bir gerilla olarak en çok zorumuza giden konu budur. Düşman Kürtleri yok etmek için her gün yeni planlar yapıyor ama kimse düşmanın kendisini kandırmasına izin vermemeli."

'GERİLLAYA KARŞI YAPILAN OPERASYONLARA KATILANLAR HEDEFİMİZDİR'

Koruculuğu kabul edip gerillaya karşı yapılan operasyonlara katılan işbirlikçileri uyaran gerilla Berivan Mervan, "Halkımızı korumak için kanımızı dökmeye ve canımızı feda etmeye hazırız. Korucuları öldürmek istemiyoruz ama operasyonlarda yer alan ve arkadaşlarımızın kanına giren kim olursa olsun hedefimizdir. Kutsal toprağımızın bu tür insanlar tarafından kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Bu yüzden eğer korucular da gerillaya karşı yapılan operasyonlarda yer alırsa onları da affetmeyeceğiz.

Her Kürt gencinin 'Yaşadığım toprağa ne kadar sahip çıkıyorum' diye kendine sorması gerekir. Rêber Apo yıllardır Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ediyor. Herkesin Rêber Apo'nun mücadelesinden ders çıkarması gerekir. Artık yeter diyerek Kürt halkının mücadelesinde yerini almalıdır" şeklinde konuştu.