Gerilladan havanlı mesaj

Cenga Heftenîn Hamlesi kapsamında Türk güçlerinin işgal alanlarını genişletmesini durduran ve eylemlerle söküp atmaya çalışan gerillalar, “Yağmur damlasının değdiği her yere havan da değer” mesajı verdi.

HPG gerillası, Cenga Heftenîn Hamlesi’nde ağır silahların önemine işaret ederek, özellikle havan toplarının rolüne dikkat çekti. 

Küzey Kurdistan’daki imha operasyonlarıyla yetinmeyen Türk devleti, Güney Kurdistan’daki işgal saldırılarını da sürdürüyor. Bu kapsamda kesintisiz hava saldırıları eşliğinde işgal edilen kimi alanlarda sıkışan Türk güçleri, gerillanın etkili direnişi ve eylemleri nedeniyle ilerleme sağlayamıyor.

HPG gerillası Ferman Memyan da Cenga Heftenîn Kapsamı’nda görev alan gerillalardan. Hamlede ağır silahların önemli rol oynadığını kaydeden Memyan, “Havanlı eylemler düşmanda korku yaratıyor, çünkü havana karşı alacağı tedbir yok’’ dedi.

Türk güçlerinin tutunmayı çalıştığı tepeleri onlara bırakmayacaklarını vurgulayan gerilla Memyan, “Havan ağırlıklı eylemlerimizde mevzilere saklanıyor, tepelerin arkalarına sığınıyorlar. Psikolojileri bozulmuş” dedi.  

Cenga Heftenîn Hamlesi’ndeki gerillalardan Baxtiyar Cizîrî de şehitlerin intikamını almayı sürdüreceklerini ve Kürt düşmanı sömürgeci devletin işgal güçlerini buradan söküp atacaklarını söyledi. Türk ordusuna sürprizlerinin olduğunu kaydeden Cizîrî, 80’lik ve 120’lik havanların önemini şu sözlerle ifade etti: “Havana karşı tekniklerinin hükmü yok, tedbir alamazlar. Yağmur damlasının değdiği her yere havan da değer.”