Halil Şen için 3 Mart günü Dresden’de cenaze töreni düzenlenecek

12 Şubat günü Almanya’nın Dresden kentinde uluslararası komployu protesto etmek amacıyla bedenini ateşe vererek şehit düşen Halil Şen’in cenaze töreni 3 Mart Çarşamba günü Dresden’deki DKTM önünde yapılacak.

Yazılı bir açıklama yapan FED-KURD, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleşen uluslararası komployu yıldönümünde protesto için bedenini ateşe veren Halil Şen için törenin 3 Mart günü saat 14:00’da Dresden’deki DKTM önünde yapılacağını belirtti ve güçlü katılım çağrısında bulundu.

Halil Şen’in 1971 yılında Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Ludê köyünde dünyaya geldiğini kaydeden FED-KURD, “Komutan Mansum Korkmaz öncülüğündeki Kürt özgürlük gerillaları Türk devletine Eruh’ta ilk silahlı darbeyi vurduğunda Heval Halil, 13 yaşında bir çocuktu. O günler sömürgecinin Kürdistan üzerine serdiği ölü toprağın kalkmaya ve yeni bir direnişin başlangıcıydı da. Heval Xelîl hep o ilk günün coşkusu ve aşkıyla çalıştı, aynı zamanda düşmana karşı olan büyük bir kin öfkeyle bütün ömrünü mücadele ye adadı” dedi.

Şen’in tüm yaşamı boyunca kalbinin Kürdistan’ın özgürlüğü için adayan emektar, yurtsever olduğunu da vurgulayan FED-KURD, şunları dile getirdi: “Xelîl heval 12 Şubat 2021 Cuma günü saat 13:30’ta Almanya’nın Saksonya eyaletinin başkenti Dresden’deki parlamento binası önünde kendini yakarak şehit düştü.

Kürt halkının yaşadığı zulmü özüne işlemiş direnişçiliğini bu eylemin niteliğini bize yeterince göstermektedir. Heval Xelîl’in teori ve pratiği diasporada yaşayan Kürtler için artık bir manifesto niteliğinde yurtseverlik ölçüsü olmalı” dedi.

Halil Şen’in cenazesinin 3 Mart günü saat 14:00’da Oschatzerstr. 26 Dresden adresindeki DKTM önünde yapılacağını da kaydeden FED-KURD, Kürdistanlılara Halil Şen’i yaraşır bir şekilde uğurlamak için törene katılma çağrısında bulundu.