Hamaney: ABD ile ne savaş ne de görüşme olmayacak!

İran dini lideri Ali Hamaney, ABD ile ne savaş ne de müzakere olmayacağını açıkladı.

İran dini lideri Hamaney, Twitter üzerinde İngilizce paylaştığı bir mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Amerikalı yetkililer, bir süreden beridir hayasız bir şekilde bizden bahsediyorlar. Yaptırımların dışında savaş ve görüşmelerden bahsediyorlar. İzin verin, haka bu konuda bir kaç kelime söyleyeyim: ABD İLE NE SAVAŞ NE DE GÖRÜŞMELER OLMAYACAK”.

ABD’nin Mayıs ayında İran ile nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinden bu yana, İran ile müzakere masasına dönme olasılığı tartışılmaya başlandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Ağustos’ta yeniden başlayan yaptırımlarından önce yaptığı diyalog çağrısı İran tarafından geri çevrildi.

Trump, “Umarım ki İran için iyiye gidecek. Şu sıralar çok zorlukları var. Çok yakında bizimle konuşacaklarını hissediyorum... belki de hayır, ama bu da iyidir” açıklamasında bulunmuştu.

Son günlerde İran'da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani cephesi ile daha muhafazakar kanat arasında, ABD ile görüşmeler konusunda hem karşılıklı suçlamalar hem de farklı görüşler ortaya çıktı. 

Hamaney cephesi, Ruhani ve yandaşlarını iktidarı ABD karşısında küçük düşürmekten başka işe yaramayan "ihanetçiler" olarak suçlarken, Ruhani kanadı ise rakiplerini dış politikayı iyi anlamamak ve yaptırımlarla gelen sorunları provoke etmekle suçluyor.