Hanau Kürt Toplum Merkezi’nden çağrı

 Almanya’nın Hanau kentinde göçmenlere yönelik ırkçı saldırının ardından açıklama yapan Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi, tüm halkları faşizme karşı durmaya, birlikte mücadeleye çağırdı.

Almanya’nın Hessen eyaletinin Hanau kentinde dün akşam saat 22.00 sularında iki nargile kafede göçmenleri hedef alan bir terör saldırısı düzenlenmişti. Tobias Rathjen isimli Alman faşist tarafından gerçekleşen saldırıda toplam 9 göçmen hayatın kaybederken, yaşamını yitirenler arasında Ferhat Ünvar ve Gökhan Gültekin isimli iki Kürt genci de vardı.

Hessen Eyaleti Emniyeti saldırısının “ırkçı-yabancı düşmanlığı” motifli olduğunu belirterek olayın soruşturmasını devir alacağını bildirirken, Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi yetkilileri de katliama ilişkin bir açıklama yaptı.

Dernek önünde yapılan açıklamaya saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleri ile çok sayıda kişi katıldı. Ferhat Ünvar ve Gökhan Gültekin’in fotoğraflarının taşındığı açıklamada Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına KAWA Meclisi Eşbaşkanı Emin Deniz kısa bir konuşma yaptı.

HANAU’DAKİ KÜRTLER: ÖFKELİ ve YASTAYIZ

Almanya’da göçmenlere yönelik böylesi saldırıların ilk olmadığını belirten Deniz, Hanau’da yaşayan Kürdistanlılar olarak hem öfkeli, hem de yasta olduklarını aktardı. Irkçılığın son bulması için tüm halkları faşizme karşı durmaya, birlik ve beraberliğe davet eden Deniz, saldırının bütün ayrıntılarıyla açığa çıkmasını talep etti.

Saldırıda yaşamını yitirenler ve yaralananlar hakkında Alman yetkililerinin kendilerini şimdiye kadar bilgilendirmediğini belirten Deniz “Yetkililerin bizi daha fazla bilgilendirmesini talep ediyoruz” diye konuştu. Deniz son olarak bugün saat 18.00’de Hanau kent merkezindeki Marktplatz meydanında gerçekleşecek ırkçılığa karşı gösteriye herkesi katılmaya devam etti.

Bu arada saldırıda yaşamını yitirenlerden Ferhat Ünvar Yeni Özgür Politika gazetesinin emekçilerinden Serpil Temiz’in oğlu olduğu öğrenildi. Gazetenin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında Almanca, Kürtçe ve Türkçe şu açıklama yapıldı: “Gazetemiz emekçilerinden Serpil Temiz’in oğlu Ferhat Ünvar’ı Hanau’daki ırkçı saldırıda kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Temiz ve Ünvar ailesi ile saldırıda tüm yaşamını yitirenlerin yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.”