HBDH Deniz Poyraz için Amed’de yürüyüş düzenledi

HBDH Kürdistan milisleri, İzmir’de katledilen HDP’li Deniz Poyraz için yürüyüş düzenleyerek, “Bu saldırının sorumlusu faşist devlettir! Hesabını vermelidir! Ant olsun ki verecektir!" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürdistan, 20 Haziran akşam saatlerinde Amed’in Seyrantepe semtinde HBDH Kürdistan milislerinin yürüyüş düzenlediğini açıkladı. Yürüyüşte havai fişekler ve ses bombası kullanan milislerin, zindanlarda süren açlık grevi direnişçilerini selamlayarak, İzmir’de HDP’li Deniz Poyraz’ın katledilmesine karşı misilleme sözü verdiği belirtildi.

HBDH milislerinin eylem sonunda yaptığı açıklamada şu vurgular yer aldı: 

“Bizler HBDH güçleri olarak bu faşist iktidarı yıkmak, işçi sınıfı ve ezilen halkların özgürlüğünü kazanmak için dağlarda, şehirlerde ve tüm mücadele alanlarında sürdürdüğümüz savaşta tek bir geri adım atmayacağız. Biz ‘Deniz Gezmiş’in yolundaydı onun yolundan gitti… Deniz bir gitti bin gelecek’ diyerek faşizme meydan okuyan anaların evlatları, binlerle gelecek Deniz Poyraz’ın yoldaşlarıyız. Diz çökmeyiz, durmayız, sinmeyiz, bitmeyiz!

Bu saldırının sorumlusu faşist devlettir! Hesabını vermelidir! Ant olsun ki verecektir! Hesap sorulmalıdır. Ant olsun ki sorulacaktır, soracağız! Söylenecek kelimeler ve öne konulacak hedef bunlardır. Gerisi ister artık kokuşmuş provokasyon edebiyatları ister sağduyu soslu korku çığlıkları olsun boştur, anlamsızdır. Gün geri çekilme günü değil ileri atılma hesap sorma günüdür. Faşizmden hesap sorulmalı, faşist devlet yıkılmalıdır! Bu katliam düzeninin sonunu getirmenin başka yolu yoktur!

Deniz Poyraz şahsında tüm ölümsüzlerimizin yüce anıları önünde bir kez daha söz veriyoruz ki anılarına bağlı kalacak ve bu katliam devletini yıkacağız. Faşizmi Yıkacağız Özgürlüğü Kazanacağız, İleri… Daha İleri…”