Heftanin’de 3 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirdikleri eylemlerde tespit edilen 3 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik işgalci TC ordusunun başlattığı işgal saldırılarına karşı güçlerinin sahada başlattığı Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında eylemlerin devam ettiğini belirtti, HPG, eyleme ilişkin şu ayrıntıları paylaştı: “Bu kapsamda, güçlerimiz 22 Eylül günü (bugün) saat 09.15’te Geliyê Pisaxa alanında bulunan Şehit Mervan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir.  Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki 2 asker öldürülmüştür. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

Aynı gün güçlerimiz saat 10.00’da Şehit Mervan Tepesi’nde konumlanan askerleri ikinci kez hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman birliğindeki 1 asker öldürülmüştür. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

21 Eylül günü saat 19.15’te işgalci TC ordusu Partizan alanına bağlı Şehit Ahmet Rapo vadisine yönelik hava saldırısı gerçekleştirmiştir. Eş zamanlı olarak sınır hattında bulunan karakollar alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”

ÇELÊ’DE HELİKOPTER SALDIRISI

HPG açıklamasında, “21 Eylül günü saat 22.00 ile 23.00 arasında işgalci TC ordusuna ait taarruz helikopterleri Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Kınyaniş, Qela Bêdehê, Dola Heydera, Tepê Hemze ve Tepê Gundiya alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” denildi.