Heftanin’in Çiçek’inden yoldaşlarına mektup

Şehit YJA Star gerillası Çiçek Kıçi, yoldaşlarına bıraktığı mektupta, "Andım olsun, ne duygusal yaklaşıyor ne de ölüme koşuyorum. İntikâm vakti geldi" dedi.

HPG ve YJA Star gerillaları, devrimci hamle Cenga Heftanin ile işgalci Türk ordusuna karşı direniyor.
Genç yaşta ölümsüzleşen YJA Star gerillası Çiçek Kıçi, yoldaşlarına mektubunda, "Savaşmayan ve güzelleşmeyen bir yüzle nasıl bakarım gözlerinize" diyor.

'YÜZÜNDE TOPRAĞININ MASUMİYETİ VARDI'

YJA Star gerillası Çiçek Kıçi (Gül Sakçak), henüz çocuk yaşta Türk devletinin faşist ve katliamcı gerçeğiyle yüz yüze kalır. Halkının yaşadığı katliamlara, saldırılara seyirci kalamayan Kıçi, intikâm yemini eder ve yönünü Kürdistan dağlarına, hasretini yaşadığı gerilla saflarına çevirir. YJA Star komutanı, şehit Çiçek Kıçi’nin izinden güçlü bir militan olur.
Cenga Heftanin’in bütün renklerini genç yüreğine sığdırmayı başarır. Yoldaşları Çiçek’i anlatırken, "Yüzünde ve gözlerinde toprağının masumiyetini taşırdı. Yüzünde çiceğin güzelliğini saklar ama aynı zamanda herkesle paylaşmayı başarırdı" diyor.

'İZLEMEK İSTEMİYORUM!'

Kürdistan gerillalarının başlattığı devrimci hamle Cenga Heftanin'de ölümsüzleşen YJA Star gerillası Çiçek Kıçi, yoldaşlarına bıraktığı mektupta şöyle diyor:
"Artık uzaktan düşmanı izlemek istemiyorum. Yürüdüğüm patıkalarda, toprağımda, yani namusumun üzerinde böyle gezmelerine tahammül edemiyorum.

'NE DUYGUSALIM NE DE ÖLÜME KOŞUYORUM'

Ben de bir askerim savaşmam gerekiyor. İntikam almam gerekiyor. Her gün tarihimle büyüyorum.
Andım olsun, ne duygusal yaklaşıyor ne de ölüme koşuyorum. İntikâm vakti geldi heval. Artık nefes alamıyorum. İçimdeki kini kusmazsam boğazımdaki düğüm beni boğuyor olacak. Hem bunlar olmasa siz yoldaşları bırakıp gitmek kolay mı ki... Yüreklerinizi onurlandırmam gerek. Ötesi sanrı olur."
‘Adım olmaya Çiçek olmaya gidiyorum’
Mektubunun her bir kelimesinde yoldaşlık sevgisini hissettiren YJA Star gerillası Çiçek, şunları da yazıyor:
"Savaşmayan ve güzelleşmeyen bir yüzle nasıl bakarım gözlerinize? Verdiğiniz emeğe karşı emek sırası bende. Ve gidiyorum. Çiçek olmaya gidiyorum. Toprakta bitmeye gidiyorum ve güneşe, güneşimize durmaya gidiyorum."