Heftanin ve Çelê’de işgalciler vuruldu: 13 asker cezalandırıldı

İşgalci Türk ordusuna yönelik Heftanin ve Çelê’de gerçekleştirilen eylemlerde 13 Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre 2-5 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilen eylemlerde 13 Türk askeri cezalandırıldı.

HPG açıklamasında eylemlerin ayrıntıları şöyle sıralandı:

“2 Temmuz günü saat 21.00 ve 4 Temmuz günü saat 14.30’da güçlerimiz, Şehit Berivan Tepesi’ndeki düşman askerlerine yönelik suikast eylemleri düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde 2 asker cezalandırılmıştır.

3 Temmuz günü saat 12.30 ile 4 Temmuz günü saat 10.30 ve saat 15.00’da YJA Star güçlerimiz, Şeşdara alanında bulunan Tepê Tunelê mıntıkasında işgalcileri hedefleyen bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 3 düşman askeri cezalandırılmıştır.

5 Temmuz günü (bugün) saat 02.30’da güçlerimiz, Tepê Dupişk alanında konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin 3 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker cezalandırılmıştır.

Yine bugün saat 06.00 ile 07.00’da güçlerimiz Tepê Dupişk alanındaki işgalcileri hedeflemiştir. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

5 Temmuz günü saat 06.40’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Sor alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzii ve 1 A4 ağır silahı imha edilirken, 4 düşman askeri de cezalandırılmıştır. İşgalciler eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.”

HPG açıklamasında ayrıca Medya Savunma Alanlarına yönelik 4 Temmuz günü Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarına dair bilgiler verildi. Açıklamaya göre 4 Temmuz saat 10’da Avaşin bölgesine bağlı Dirê, saat 13’te Metina bölgesine bağlı Derarê ve saat 15’te Xakurkê bölgesine bağlı Goşinê ve Kolit alanları Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.