HPG: 9 işgalci cezalandırıldı, 2 mevzi ve 1 araç imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının eylemleri aralıksız sürüyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 9 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2 mevzi ve 1 araç da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nin sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

3 – 9 Haziran günleri arasında Kela Mamreşo alanında bulunan işgalcilere yönelik ağır silahlar ile art arda eylemler gerçekleştirilmiştir. Bu eylemlerde işgalcilere ait birçok mevzi darbelenmiştir.

10 Haziran günü saat 09:00’da Şehit Zêrîn Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik ağır silahlar ile bir eylem gerçekleştirilmiştir. İşgalcilere ait mevziler isabetli bir şekilde vurulmuştur. Saat 09:10’da Şehit Zêrîn Tepesi’ndeki işgalciler bir kez daha ağır silahlar ile vurulmuştur. Bu vuruşlarda 2 mevzi imha edilmiştir.

4 Haziran günü saat 09:00’da Geliyê Basya alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

5 Haziran günü saat 15:50’de Geliyê Basya alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıkmıştır.

10 Haziran günü Geliyê Basya alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

10 Haziran günü saat 07:40’ta Şehit Mervan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik suikast taktiği ile eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

11 Haziran günü saat 08:30’da Şehit Mervan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik suikast taktiği ile eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

11 Haziran günü saat 14:40’ta Şehit Mervan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik ağır silahlar ile bir eylem gerçekleştirilmiştir. İşgalcilerin bulunduğu çadır isabetle vurulmuş, çadır tümden imha edilirken 3 işgalci de cezalandırılmıştır. İşgalciler saat 15:20’de ölülerini Skorsky helikopterleri ile alandan uzaklaştırmıştır.

11 Haziran günü Şehit Şahin alanı sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıkmıştır.

11 Haziran günü saat 11:30’da Karker alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

11 Haziran günü saat 19:30’da Çemço alanı sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır.  

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Gever bölgesinde;

10 Haziran günü saat 16:30’da Şemzînan’daki Meleyan Karakolu’ndan çıkarak Meleyan Boğazı’na doğru Transit tipi araçla giden işgalcilere yönelik sabotaj taktiği ile bir eylem gerçekleştirilmiştir. Vurulan araç imha olurken, içindeki 2 işgalci de cezalandırılmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metina bölgesinde;

11 Haziran günü saat 12:45’te Şikêrên Sor alanında suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

11 Haziran günü saat 15:10’da Kêste alanındaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Burada 1 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci de yaralanmıştır. Daha sonra araziye dağılan işgalciler iki kez sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Burada cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilememiştir. İşgalciler ölü ve yaralılarını Skorsky helikopterleri ile alandan götürmüştür.

11 Haziran günü 21:00 – 21:30 saatleri arasında Metina bölgesi saldırı helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Skorsky helikopterleri ile Şikêrên Sor ve Militan Boğazı’ndaki işgalciler değiştirilmiştir. Aynı zamanda saldırı helikopterleri bilinçli bir şekilde Birîfka alanında peşmergelerin noktasına yakın yerleri bir buçuk saat boyunca bombalamıştır.

Metina bölgesinde süren işgal operasyonu 12 Haziran günü saat 05:30’da Êzîdî Köyü’ne doğru genişlemiştir.”