HPG gerillalarından Ağrı ve Hakkari’de eylem: 19 asker öldürüldü

HPG gerillaları, Doğubayazıt’a bağlı Birnê Reş tepesindeki askerlere yönelik eylem düzenledi. Eylemde en az 10 asker ölürken, 10’dan fazla asker de yaralandı. Çukurca ve Gever’de ise düzenlenen eylemlerde 9 asker öldürülürken, 1 asker yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Birnê Reş Tepesi’ndeki, Hakkari’nin Çukurca ve Gever’deki eylemlerin detaylarını paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“DOĞUBAYAZIT’TA ÜÇ BARINAK VE İKİ MEVZİ İMHA EDİLDİ: 10 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

8 Kasım günü saat 17.00’da güçlerimiz, Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Ağrı’nın Bazid (Doğubayazıt) ilçesine bağlı Birnê Reş tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede konumlanan askerlerin yakın mesafeden yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 3 barınak ve 2 mevzii tümden imha edilmiştir. Eylem sonucunda tespit edilebilen 10 asker öldürülmüş ve 10’dan fazla asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından obüs, havan ve tanklar ile alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri çok sayıda skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

ÇUKURCA’DA 2 KOLDAN EYLEM

8 Kasım günü saat 09.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

GEVER’DE GÜVENLİK YOLU YAPMAYA ÇALIŞAN ASKERLERE EYLEM

7 Kasım günü saat 12.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Rahime tepesinde güvenlik yolu yapmaya çalışan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerine ait iş makinelerinin ve mevziilerin 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 kepçe aracı imha edilmiş, tespit edilebilen 6 düşman askeri öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu eylem ardından obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.”