HPG, Kağızman’da şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı bir alanda Nisan 2020’de Türk hava saldırısında şehit düşen üç gerillayı andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “29 Nisan 2020 günü Kars Kağızman’a bağlı Kızılkilise alanına yönelik işgalci Türk ordusu tarafından hava saldırısı düzenlemiştir. Yaşanan hava saldırılarında Çavreş, Harun ve Özer yoldaşlarımız şehitler kervanına katılmışlardır” dedi.

Üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Çavreş Ararat
Adı Soyadı: Resul Resuli Kızılbaş
Doğum Yeri: Maku
Anne – Baba Adı: Xezal – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Nisan 2020 / Kağızman

Kod Adı: Harun İslam
Adı Soyadı: Ercan Tutar
Doğum Yeri: Ağrı
Anne Adı: Aygül – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Nisan 2020 / Kağızman

Kod Adı: Özer Ararat
Adı Soyadı: Serkan Yıldırım
Doğum Yeri: Ağrı
Anne – Baba Adı: Hanım – Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Nisan 2020 / Kağızman

Açıklamada gerillaların mücadele yaşamlarına ilişkin şu bilgiler yer aldı:

“Çavreş yoldaşımız yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş, genç ve temiz yüreğini Önderlik ekseninde büyütmek üzere 2007 yılında özgürlük saflarına katılmıştır. Özgürlüğü aradığı dağlarda sürekli arayışları ve sorgulamaları devam ederken bu yoğunlaşma ve sorgulamalarının ekseni her zaman Önderliği ve özgürlüğü uğruna canını hesapsızca feda etmekti. Bu sebeple de genç yaşta erkenden sorumluluk almış, pratikleşmiş ve olgunlaşmıştır. Türlü türlü zorlukları aşmış, özgürlük inancı ve örgüt bilinci ile her geçen gün daha fazla büyüyüp, güzelleşenn bir yoldaş olmuştur. “Önderliğin yoldaşlıkta temsil edilen hakikatinden pay alabilmek” sözüyle bütünleşen Çavreş yoldaş, bu hakikatten payını almış ve yoldaşlığa olan sevgisi, saygısı ve sıcaklığı gülüşüne ve yaşamına hep yansımıştır. Bu anlamda her yoldaşının yüreğinde köklü bir yer edinmiştir. Rojhilatê Kürdistan’da büyüyen Çavreş yoldaş, Kürdistan’ı parçalara bölen emperyal sisteme karşı sınırları aşıp ardında bırakarak, sınırların ötesine geçmeyi başarmıştır. Yüreğinde bütünleştirdiği ülke topraklarının tarihin en önemli halkası olduğunun bilinciyle her bir karışını aşkla adımlamıştır. Faşist Türk devletinin “Hayali Kürdistan burada meftundur” sözü Çavreş yoldaş için torunu olduğu direnişçi halkının intikamını alma ve hesabını sorma gerekçesi olmuştur. Bu temelde Bakurê Kürdistan’ın Serhat alanına 2012 yılında geçen Çavreş yoldaşımız, tüm zorlu koşullarla başa çıkmasını bilmiş, Serhat topraklarının her adımında gerillacılıkta derinleşerek ve Apocu fedai ruhu kendinde yaşamsal kılarak, profesyonel bir gerilla kişiliğine erişmiştir. Serhat gerillacılığında yetkinleşen Çavreş yoldaşımız, şehit olduğu ana kadar mücadelesinde her zaman fedakâr, pratikçi, mütevazi ve aktif bir katılım sağlayarak, edindiği tecrübe ve birikimle bulunduğu her ortamda öncü bir komutan olmuş, Serhat alanında yapılan tüm eylemlerde ve Devrimci Zafer Hamlesi’nde öncü bir rol oynamıştır.

Harun yoldaşımız Serhat’ın yurtsever bir ailesinde dünyaya gelmiş, direniş kültürüyle ve Broyê Heski Têli’lerden İhsan Nuri’lere sayısız Serhat kahramanlık hikayeleriyle büyümüştür. Faşist Türk devletinin Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmaya dönük uygulamalarına her alanda şahit olmuş ve daha genç yaşında mücadele arayışı içerisine girmiştir. TC’nin işgal ve sömürü sistemine karşı öfkesi gün geçtikçe daha da büyüyen Harun yoldaşımız, sonuç alıcı nihai mücadele ortamının gerilla saflarında olduğu gerçeğini görerek gerilla saflarına katılmıştır. Tüm eğitim süreçlerinde kişiliğinde büyük değişimler yaratarak ve Önderlik felsefesinde, ideolojisinde derinleşerek Apocu fedai militan ölçülerinin gerekliliklerine ulaşmayı esas almıştır. Dönemin gerilla tarz ve taktiğinde profesyonelleşerek işgalci Türk devletine karşı direnişte en ön cephede yer almak için büyük emek ve çaba içerisinde olmuştur. Harun yoldaşımız, Serhat’ın tarihi direniş kültürünü devralmış ve tarihsel sorumluluklarına çelikten bir irade ile sahip çıkarak değer üstüne değer katarak yürümüştür. Harun yoldaşımızın işgalci Türk devletine ve işbirlikçilerine karşı Serhat dağlarında büyük bir kahramanlık örneğiyle sergilediği pratiği biz yoldaşlarına ve tüm Serhat gençlerine örnek olacaktır. Harun yoldaş her zaman Kürt halkının özgürlük mücadelesinin öncü bir militanı ve Serhat halkının kahraman bir evladı olarak anılacaktır.

Ağrı’da yurtsever bir ailede dünyaya gelen Özer yoldaşımız, zapt edilmez asiliği ve direnişçi kişiliğiyle sömürgeci Türk devletinin asimilasyon ve inkâr politikalarına hiçbir zaman boyun eğmemiştir. İşgalci Türk devletinin Ağrı’da gerçekleştirdiği katliamları ve soykırım uygulamalarını her zaman belleğinde canlı tutmuş, işgalci Türk devletinden bir gün hepsinin intikamını almanın duygusu ile büyümüştür. Soykırımcı Türk devletinin 2015 yılında Kürt halkına yönelik giriştiği soykırım savaşına karşı Özer yoldaşımız da bu soykırım saldırıları karşısında sessiz kalmamış, gerilla saflarına katılmış ve beş yıl boyunca Serhat alanında soluk soluğa bir mücadele ortaya koymuştur. Serhat alanında yapılan birçok eyleme öncülük eden Özer yoldaşımız, gerilla pratiği süresince çok sayıda farklı görevler üstlenmiş, aldığı tüm görev ve sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getirerek Apocu fedai bir militan olmuştur. Özer yoldaşımız, destansı mücadele yürüyüşü ile biz yoldaşlarına yol gösterici zafer perspektifi sunmuştur.”

HPG-BİM, son olarak, “Şehit yoldaşlarından devraldıkları mücadele bayrağını her zaman büyük bir başarı ile Serhat dağlarının zirvelerinde dalgalandıran Çavreş, Harun ve Özer yoldaşlarımızdan devraldığımız direniş bayrağını onlar gibi her zaman büyük başarılarla dalgalandırmaya devam ederek, Özgür Önderlik Özgür Kürdistan amacımızı gerçekleştireceğimiz günlerin yakın olduğunu belirtirken intikamlarını alma sözü veriyoruz.

Bu temelde başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine, direnişçi Serhat halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.