HPG, Kerboran’da şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Mardin’in Kerboran ilçesinde Kasım ayında işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen üç gerillayı andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “22 Kasım 2020 günü işgalci Türk ordusu Mardin Kerboran’a bağlı Gizrê ve Stewrankê bölgelerini savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalamıştır. Yaşanan hava saldırılarında Binevş, Arjin ve Rêber yoldaşlarımız şehitler kervanına katılmışlardır” dedi.

Üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Binevş Zilan
Adı Soyadı: Berivan Doğan
Doğum Yeri: Mardin
Anne – Baba Adı: Hanimi – Arif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Kasım 2020 / Kerboranx

***

Kod Adı: Arjin Mardin
Adı Soyadı: Meryem Çelebi
Doğum Yeri: Şırnak
Anne Adı: Gülistan – Mehmet Feyzullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Kasım 2020 / Kerboran

***

Kod Adı: Reber Fırat
Adı Soyadı: Medeni Oğuz
Doğum Yeri: Mardin
Anne – Baba Adı: Halime – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Kasım 2020 / Kerboran

Açıklamada şehit düşen gerillaların mücadele yaşamlarına ilişkin şu bilgiler yer aldı:

Binevş yoldaşımız direnişin bir diğer adı olan Mardin’de dünyaya gelmiş ve genç yaşta düşmanın kirli politikalarına göz yummayıp tarihi sorumluluklarını yerine getirmek, aktif direnişe öncülük etmek için yönünü özgür dağlara çevirmiştir. Önderliğe ve PKK yaşamına olan sevgisi ve bağlılığı ile her geçen gün Apocu fedai militan olma yolunda emin adımlarla ilerlemiştir. Bu anlamda kendisini ideolojik ve askeri olarak yetkinleştirerek örgütsel militan bir kadro duruşunu yakalama konusunda büyük çaba ve emek sarf etmiştir. Kendisini eğitmekle beraber birçok yoldaşına da eğitim vermiş ve daha etkili bir mücadele için hazırlamıştır. Fedakâr ve emekçi katılımı ile gerek yaşamda, gerekse de eğitim ve savaş ortamında her zaman başarıyı esas alarak üstlendiği tüm görev ve sorumlukları büyük bir başarıyla yerine getirmeyi bilmiştir. Attığı her adımda Önderliğe, Şehitlere ve Kürt halkına olan özeleştiri borcunu yüreğinin derinliklerinde hissederek yaşamış, bunu intikam ruhuna çevirerek pratikleştirmiş ve mücadele yürüyüşünde Apocu bir fedai olmayı hedeflemiştir. Bu temelde fedailik kurumunda misyon üstlenerek görev aldığı her yerde moralli, canlı, mütevazı ve fedaice bir katılımın sahibi olmuştur. 2018 yılında Kuzey Kürdistan’a doğru adım adım ilerlerken büyük bir heyecan ve moralle kendisini her yönden donatmış, birçok şehit yoldaşın Bakur hayallerini gerçekleştirme amacı ile Botan yürüyüşünü gerçekleştirmiştir. Binevş yoldaşımız, büyük bir azimle her yönden tarihi bir mücadele yürüyüşünün sahibi olmuş, özgür Kürt kadın hareketinin çizgisini YJA Star komutanlığını yetkince sergileyerek temsil etmiştir.

Arjin yoldaşımız Mardin’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Sömürgeci Türk devletinin Kürt halkına dayattığı asimilasyon uygulamalarını hiçbir zaman kabul etmeyerek toplumsal geleneklerine ve kadim kültürüne bağlı büyümüştür. İşgalci Türk devleti sadece Kuzey Kürdistan ile sınırlı kalmamış, katliam politikalarını Kürdistan’ın diğer parçalarına da taşıyarak Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Soykırımcı Türk devletinin katliamlarına ve soykırım uygulamalarına sessiz kalmayan Arjin yoldaşımız işgalciliğe ve sömürüye karşı ancak gerilla mücadelesiyle cevap verilerek zafere ulaşılacağı gerçeğini görmüş ve gerilla saflarına katılmıştır. Özgürlük yürüyüşünde kendisini her gün yeniden yaratarak Önderlik ideolojisinde derinleşen Arjin yoldaşımız, direniş cephesinde en önde olmak için her zaman büyük çaba içerisinde olmuştur. Doğduğu ve büyüdüğü topraklara yıllar sonra yetkin bir gerilla olarak dönen Arjin yoldaşımız, Mardin’de yapılan birçok eyleme öncülük ederek işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Görev bilinci ve sorumluluk duygusuyla tüm görevlerini Apocu fedai militan tarzıyla yerine getiren Arjin yoldaşımız, nefes nefese yürütülen özgürlük mücadelesinde tarihi bir direniş sergileyerek Kürdistan kahramanlık tarihine adını yazdıran yiğit bir özgür Kürt kadını olmuştur.

Rêber yoldaşımız da Mardin’de ulusal kültürüne ve halkımızın direniş geleneğine bağlı yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Ailesinin bu özelliklerini özümseyerek büyüyen Rêber yoldaşımız büyük bir hayranlık ve minnetle baktığı gerillaya büyük bir aşk duyarak yüreğindeki sevgiyi büyütmüştür. Bunu bin yılların birikim ve tecrübesiyle bugünlere getiren halkına ödenmesi gereken bir borç olarak görmüş ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. Rêber yoldaşımız katılımındaki ilkelere gerilla saflarında her daim bağlı kalmış ve bu ilkeleri Önder Apo’nun ideolojisiyle besleyerek yetkin bir gerilla komutanı olmuştur. Mücadele saflarında kendisine sürekli başarıyı ve zaferi hedef olarak belirleyen Rêber yoldaşımız bu özellikleriyle bulunduğu her ortamda pozitif rol oynayarak adeta yoldaşlarının moral kaynağı olmuştur. Aynı zamanda gerillanın yeniden yapılandırılması projesine tüm inancı ile katılan Rêber yoldaşımız sömürgeci Türk Devletine karşı zaferin ancak profesyonel gerillanın tarz ve taktiğiyle mümkün olabileceğini kavramış ve bunun pratikleşmesi için yönünü Kuzey Kürdistan’a çevirmiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın en büyük görevinin Önder Apo’nun ve ülkemiz Kürdistan’ın özgürlüğünü sağlamak olduğunun bilinci ile hareket eden Rêber yoldaşımız bu temel görevinin ciddiyetiyle yöneldiği her çalışmayı bu görevlerin başarılmasının birer basamağı olarak ele almış, buna göre bir tempo ve tarzın sahibi olmuştur. Tüm bu özellikleriyle Rêber yoldaşımız Önder Apo’nun yaktığı ve binlerce şehidimizin elden ele taşıdığı özgürlük meşalesinin yetkin temsilcilerinden olmayı başarmış ve bu özgürlük meşalesini her şeyden çok değer verdiği yoldaşlarına devrederek şehitler kervanına katılmıştır.”

HPG-BİM, “Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine, yurtsever Mardin halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor,  şehitlerimizin anılarının takipçisi olarak amaçlarını başarma sözü veriyoruz” diye noktaladı.