HPG: Van şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG Basın İrtibat Merkezi, Van’da yaşanan çatışmada şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı. HPG, şehit aileleri ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

13 Ekim tarihli açıklamamızda, 10 Ekim günü işgalci TC ordusunun Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Tüzek köyü alanında bir operasyon başlattığını ve 11 Ekim günü sabah saatlerine kadar süren çatışmalarda kahramanca savaşan 2 arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Argeş Çiya
Adı Soyadı: Fırat Bozkurt
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Ayşe – Şabettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ekim 2019 / Van

 

Kod Adı: Welat Cilo
Adı Soyadı: Ciger Akdoğan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Sabiha – Aziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ekim 2019 / Van

 

Argeş ve Welat yoldaşlarımız Kürdistan’ın farklı şehirlerinde dünyaya gelmiş ve düşman gerçekliğine yakından tanıklık etmişlerdir. Katıldıkları andan itibaren gerilla alanlarında öğrendikleri gerillacılık pratiği ile kısa sürede savaşın en sıcak anlarında, düşmana karşı amansız bir direnişin sahipleri olmuşlardır. AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına dayattığı teslimiyet politikalarına karşı direnişin gelişmesini sağlayan arkadaşlarımızdan olarak, halkımızın özgürlüğü için geleceği büyük bir direniş geleneğini bırakan arkadaşlarımızdan olmuşlardır.

Şehadete ulaşan Argeş ve Welat yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin yarattığı direniş geleneği temelinde halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemizi amansız bir şekilde devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz."