HPG: Xakurkê şehitlerini saygıyla anıyoruz

Xakurkê’de 11 Eylül günü şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “yoldaşlarımız, fedai militan duruşun temsilcileri olarak ölümsüzler kervanına katılmışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

11 Eylül günü saat 09.00’da işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’nda bulunan Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş alanına yönelik hava saldırısı sonucu Amed, Berxwedan ve Helgurt yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Amed Pasur
Adı Soyadı: Barış Can
Doğum Yeri: Adana
Anne - Baba Adı: Mukadder – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Eylül 2020 / Xakurkê

 

Kod Adı: Berxwedan Şervan
Adı Soyadı: Nevzat Orhan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Zümrüt – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Eylül 2020 / Xakurê

 

Kod Adı: Helgurt Siyabend
Adı Soyadı: Fesih Karakaya
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Nebahat – Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Eylül 2020 / Xakurkê

Şehitlerimizin sonsuz emekleri ve kahramanlıkları sonucu bugünlere gelen partimiz PKK, yaşanan her şehadetle daha da güçlenmiş, kararlılığını yükseltmiş ve şehadetleri büyük hamlesel çıkışların temeli haline getirmiştir. Kürdistan coğrafyasını işgal ederek halkımızı iradesiz ve kimliksiz bir yaşama mahkûm etmek isteyen işgalcilere karşı direnerek zafere yürüyen Kürdistan gerillası, her dönem fedai ruhunu ortaya koymaktan bir an olsun tereddüt duymamıştır. Dün olduğu gibi bugün de halkımızın temel savunma gücü olan özgürlük gerillası, koşullar ne olursa olsun bu asli görevini yerine getirmeye devam edecektir. Bu bilinçle işgal saldırılarına karşı en ön saflarda yerlerini alan Amed, Helgurt ve Berxwedan yoldaşlarımız, fedai militan duruşun temsilcileri olarak ölümsüzler kervanına katılmışlardır.

İşgalci TC devletinin baskıları sonucu direnişin kalesi olan Amed’ten Adana’ya göç eden yurtsever bir ailede dünyaya gelen Amed yoldaşımız, geleneklerine bağlı olarak yetişmiş ve özgürlük hareketini erken yaşlarda tanımıştır. İşgalcilerin halkımıza karşı yürüttüğü kirli siyaseti gören ve bilince çıkaran Amed yoldaşımız, faşizme karşı direnişini gerilla saflarına katılarak Kürdistan’nın özgür dağlarında devam ettirmiştir. PKK’nin militan ruhunu her zaman yaşayan ve bulunduğu her ortamda yansıtan yoldaşımız, üstüne düşen görev ve sorumlulukları her zaman üstün bir başarıyla yerine getirmiştir.

Van’da dünya gelen Berxwedan yoldaşımız, yurtsever bir aile ve çevrede yetişmiş, PKK’nin yeniden dirilttiği halkımızın değerlerine her zaman sadık kalmıştır. Halkımızın kutsal değerlerinin en güçlü temsil edildiği PKK saflarına katılarak mücadelesini gerilla saflarında devam ettiren Berxwedan yoldaşımız, sürekli kendini geliştiren ve öğrendiklerini yoldaşlarıyla paylaşan öncü bir militan olmuştur. Yaşama güçlü katılan ve emekçi kişiliğiyle tanınan yoldaşımız, her koşul altında görev ve sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir.

Muş’ta dünya gelen Helgurt yoldaşımız ise, doğduğu toprakların direngen şeklini almış, düşmanın halkımıza uyguladığı baskı ve zulmü hiçbir zaman kabul etmemiştir. Üniversite yıllarında aktif olarak gençlik çalışmalarına katılan Helgurt yoldaşımız, işgalci TC devletinin asimilasyon, inkar ve imha siyasetine karşı gerilla saflarına katılarak gerekli cevabı vermiştir. İşgalcilere karşı sonsuz bir öfke sahibi olan yoldaşımız, gerillacılıkta uzmanlaşmak için sürekli bir yoğunlaşma içerisinde olmuştur. Mütevazi kişiliği ve emekçi yapısıyla yoldaşların arasında büyük bir sevgi ve saygı yaratan Berxwedan yoldaşımız, partimizin önüne koyduğu bütün çalışmaları üstün bir başarıyla yerine getirmiştir.

Şehit yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, intikam ruhuyla şehitlerimizin anılarına sahip çıkıp onların özgürlük ideallerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.”