HPG Xakurkê şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Xakurkê’de şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “bu kahraman yoldaşlarımızın bizlere devrettiği özgürlük meşalesini onlara layık olmanın bilinç ve sorumluluğuyla kararlı bir şekilde taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê’de şehit düşen gerillalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

15 Ekim 2020 günü işgalci Türk ordusu tarafından Xakurkê alanına bağlı Şehit Beritan ve Şehit Ahmet tepelerine yapılan hava saldırılarında Azad, Bedran, Demhat ve Mervan yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

İşgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan’ı işgal harekatları çerçevesinde Xakurkê alanına yönelik başlattığı operasyonlara karşı tarihi bir direniş gösteren Kürdistan Gerillası, sömürgeciliğe büyük darbeler vurmuştur. Kürdistan Gerillasının bu muhteşem direnişi karşısında büyük yenilgi yaşayan işgalci Türk ordusu adeta tuttuğu tepelerde çakılı kalmış durumdadır. 2020 yılında sömürgeci Türk ordusunu Xakurkê alanında büyük oranda denetime alan ve her fırsatta darbeler vuran gerilla güçlerimiz işgalciliğe geçit verilmeyeceğinin mesajını net bir şekilde vermiştir. Değerli komutanımız Egid Garzan komutasında başlatılan bu tarihi direniş Azad, Bedran, Demhat ve Mervanlarla doruğa ulaşmış ve yeni zaferlerin müjdeleyicileri olmuşlardır.

AZAD YOLDAŞ

Azad yoldaşımız, Çelê de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş, Botan’ın kadim kültürüyle büyümüştür. Azad yoldaşımızın doğup büyüdüğü coğrafya gerilla mücadelesinin en güçlü olduğu alanlardan biri olması dolayısıyla, Azad yoldaşımız gerilla ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi gerçekliğiyle iç içe olmuştur. Üniversite okuduğu yıllarda düşman gerçekliğini tüm çıplaklığıyla gören Azad yoldaşımız, fikirsel olarak yol ayrımına geldiği zaman yüzünü çok sevdiği Zagros Dağları’na çevirerek halkımızın özgürlük umudu olan Kürdistan Gerillası saflarına katılmıştır. Zagros Dağları’ndan hiçbir zaman kopmayan, kopamayan Azad yoldaşımız gerilla yaşamına kısa sürede adapte olarak yetkin bir gerilla komutanı olmayı başarmıştır. Medya Savunma Alanlarının birçok bölgesinde gerillacılık yapan Azad yoldaşımız Önder Apo ve şehit yoldaşlarına olan bağlılığıyla, halkımızın özgürlük mücadelesinde tereddütsüz bir katılımın sahibi olmuştur.

BEDRAN YOLDAŞ

Siirt’in yurtsever bir ailesinde doğan Bedran yoldaşımız, ailesinin soykırımcı Türk Devleti’nin baskıcı ve işkenceci yönelimleri nedeniyle Kürdistan’dan Türkiye metropollerine göç etmesinden dolayı ülkemiz Kürdistan’dan uzakta yaşamak zorunda kalmıştır. Soykırımcı sistemin okullarında okumasına ve ülkesinden uzakta olmasına rağmen ailesinin yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde bedel ödeyen bir aile olmasından dolayı partimiz PKK’yi ve gerilla gerçeğini yakından tanıyan Bedran yoldaşımız, mücadelemizin birçok alanında aktif çalışma yürütmüştür. Türk Devleti’nin Kürt soykırımını hedefleyen faşizan zihniyetinin ancak silahlı mücadele ile yenilgiye uğratılabileceğinin bilincine varan Bedran yoldaşımız bu düşüncesini pratikleştirebilmek için gerilla saflarına katılmıştır. Xakurkê alanında Türk ordusuna karşı geliştirilen birçok eylemde aktif rol oynayan Bedran yoldaşımız, sade ve dürüst katılımıyla örnek bir Apocu militan olmayı başarmıştır.

DEMHAT YOLDAŞ

Demhat yoldaşımız, halkların özgürlük umudunun yeniden yeşermesinde öncülük rolü oynayan Rojava’nın Heseke bölgesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Rojava Devrimi’yle Önder Apo’nun halkların kardeşliğini ve bir arada yaşamının teminatı olan felsefesini tanıyan Demhat yoldaşımız, Kürdistan dağlarına gelerek bu felsefenin öncü, görev ve sorumluluğunu üstlenmiştir. Büyük bir heyecanla gerilla saflarına katılan Demhat yoldaşımız kısa sürede gerilla ve dağ yaşamına uyum sağlamış, profesyonel bir gerilla olma yolunda büyük bir çabanın sahibi olmuştur. Önderlik felsefesini öğrenme ve öğrendiklerini en iyi bir şekilde pratikleştirme istemi ile mücadeleye hesapsızca katılan Demhat yoldaşımız bu özellikleriyle öncü bir militan olmuş ve Xakurkê de devam eden tarihi direnişin sembollerinden biri olmayı başarmıştır.

MERVAN YOLDAŞ

Colemerg’in yurtsever bir ailesinde doğan Mervan yoldaşımız ailesinin yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni yakından tanıması nedeniyle çocukluğundan itibaren partimiz PKK’yi tanıma fırsatı bulmuştur. Her Kürt genci gibi halkımızın mücadelesinde erkenden rol üstlenmeye başlayan Mervan yoldaşımız gençlik çalışmalarında bir süre yer aldıktan sonra, sömürgeci Türk Devleti’yle en etkin mücadelenin gerilla saflarına katılmakla mümkün olabileceğine karar vererek yönünü Kürdistan dağlarına vermiştir. Gerilla sahasında da gençliğin ve Önder Apo’nun özgürlük felsefesinin verdiği enerji ile aktif bir mücadelenin içerisine giren Mervan yoldaşımız, dönemin profesyonel gerillacılığının gereklerini azami düzeyde yerine getirmek için büyük bir çabanın içerisine girmiştir. Bu çabasının sonuçlarını kısa sürede alan Mervan yoldaşımız Xakurkê de yazılan destanın öncü militanlarından biri olmayı başararak şehitler kervanına katılmıştır.

Başta Azad, Bedran, Demhat ve Mervan yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, bu kahraman yoldaşlarımızın bizlere devrettiği özgürlük meşalesini onlara layık olmanın bilinç ve sorumluluğuyla kararlı bir şekilde taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”