HSM, gerillanın Çukurca eylemini kutladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Zap Alanı Koordine Tepesi’nde Türk işgal güçlerine 19 Nisan’da düzenlenen gerilla eylemini kutladı.

Medya Savunma Sevk-İdare Komutanlığı’na yazılan kutlama mesajında, “Zap Alanı Koordine Tepesi’ne bağlı Şehit Bager Tepesi’nde üstlenmiş bulunan sömürgeci işgalci Türk ordusuna karşı komutanlığınız bünyesinde 19 Nisan günü saat 21:10’da yüksek bir saldırı ruhuyla başarılı ve sonuç alıcı bir eylem gerçekleştirilmiştir” denildi.

HSM Karargah Komutanlığı devamla şunları ifade etti: “Sokak ortalarında yaşlı analarımızı coplayarak tüm Kürdistan halkını rencide eden bu alçakça ve sadistçe faşist saldırganlığa bir cevap olarak gelişen bu eyleminizden dolayı sizleri kutluyor; başta bu saldırı eylemini gerçekleştiren Apocu fedaileri ve bu eylemde emeği geçen tüm komuta ve savaşçıları selamlıyoruz.

Yeniden yapılanmanın kesin sonuç alıcı ruhu çerçevesinde hiçbir kayıp vermeden, büyük bir beceri ve ustalıkla düşmana ağır bir darbe indiren bu eyleme katılan tüm yoldaşları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bundan sonraki eylemsel çıkışlarınızda da yeniden dönem hamlesinin aynı çizgide yükseleceği inancıyla sahanızdaki tüm yoldaşları selamlıyor, üstün başarılar diliyoruz.”

HPG Basın İrtibat Merkezi, 21 Nisan Pazar günü yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Koordine Tepesi'ne 19 Nisan'da düzenlenen eylemde biri tepe komutanı olmak üzere en az 12 askerin öldüğünü bildirmişti.  HPG-BİM, iki koldan gerçekleşen eylemde, askeri mevzilere girildiğini belirterek şu bilançoyu vermişti: "Birçok düşman mevziisinin imha edildiği bu baskın eyleminde 1’i tepe komutanı olmak üzere 12 düşman askeri öldürülmüş, tespit edilebilen 10 asker ise yaralanmıştır. Ayrıca tepede bulunan 3 adet obüs bataryası güçlerimizce tamamen imha edilmiştir. Eylem esnasında birçok asker de tepedeki mevziilerini bırakıp kaçarken, alınan bilgilere göre 3 askerin ise akıbeti belirlenememiş olup, kayıptırlar.

Eş zamanlı olarak alanda bulunan Koordine, Şehit Zeki Tepesi ve Petrot Tepelerindeki düşman birlikleri de güçlerimizce hedeflenmiştir. Her 3 tepenin de yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir."