Kimyasalla şehit edilen gerillalar için intikam eylemleri: 21 işgalci cezalandırıldı

İşgalci Türk ordusunca yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla şehit edilen gerillaların intikamı için eylemler gerçekleştirildi. Eylemde ; 21 işgalci cezalandırıldı. 1 mevzi, 1 kepçe, 1 askeri araç ile 1 aspiratör imha edildi, 1 helikopter de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında yaşanan savaşa ilişkin şu ayrıntılara yer verildi:

İşgalci TC ordusunun gelişkin savaş tekniği, uluslararası düzeyde yasaklanmış bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara karşı güçlerimiz Apocu fedai ruh ve iradeyle direnmektedir. Hareketli timlerimiz ve savaş tünellerinde direnen yoldaşlarımız, Türk ordusu tarafından yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla şehit edilen yoldaşlarımızın intikamı için birçok eylem gerçekleştirmiştir.

Hareketli timlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen 12 eylem sonucunda; 21 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi, 1 kepçe, 1 Reo tipi askeri araç ve 1 aspiratör imha edilmiştir. Aynı zamanda 1 Skorsky helikopteri de darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 27 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 6 kez savaş uçakları, 52 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve tanklarla bombalamıştır

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

27 Eylül saat 06:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Eylül saat 07:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler suikast taktiğiyle iki kez vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Eylül saat 08:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı zamanda işgalcilerin zehirli gazları savaş mevzilerine doğru yönlendirmek için kullandığı 1 aspiratör imha edilmiştir.

27 Eylül saat 12:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

27 Eylül saat 16:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerine doğru ilerleyip bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Eylül saat 18:40’ta Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

27 Eylül saat 20:00’da Sîda Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri güçlerimizce vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesinin ardından helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

27 Eylül saat 20:30’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri güçlerimizce etkili bir şekilde vurulmuş ve 1 Skorsky helikopteri darbelenmiştir. Darbe alan helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 27 Eylül saat 10:00’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi imha edilmiştir.

27 Eylül saat 10:00’da Xakurkê’nin Girê Lêlkan ile Kevortê alanları arasında işgal amaçlı yol yapım çalışması yürüten işgalciler hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Ağır silah taktiğiyle vurulan 1 kepçe imha edilmiştir. Eş zamanlı olarak eylem alanına müdahale etmek isteyen, 14 araçtan oluşan bir konvoy Geliyê Reş alanında hedeflenip sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde hedeflenen Reo tipi askeri araç imha edilirken, 12 işgalci cezalandırılmıştır.                                  

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Eylül’de Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri ve Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 6 kez bombalanmıştır.

27 Eylül’de Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 10 kez bombalanmıştır.

27 Eylül’de işgalci Türk ordusu Sîda’ya bağlı Şehîd Felat savaş mevzilerini saat 08:30’dan 13:00’a kadar 11 kez kimyasal silahlarla bombalamıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Eylül’de Zap suyu çevresi savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır.

27 Eylül’de Şehîd Fedakar, Kurojahro, Saca, Şikefta Birîndara, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 52 kez bombalanmıştır.

27 Eylül’de Çemço, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanı obüs ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.

27 Eylül’de Saca, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.”