Kısa, Kara ve Özaydın tahliye oldu

Elbistan’da 4 ay önce tutuklanan engelli 2 yetişkin annesi Elif Kısa ve Bekir Kara ile Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın tahliye edildi.

Maraş'ın Elbistan ilçesinde 3 Aralık 2019 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Elif Kısa ve Bekir Kara hakkında tahliye kararı verildi. Maraş 3’üncü Ağrı Ceza Mahkemesi, koronavirüs salgını nedeniyle adliyeye getirilmeyen Kısa ve Kara'nın dosyası üzerinde yaptığı inceleme sonucu tahliye kararı verdi.

Elif Kısa'nın oğlu Ahmet Kısa, annesinin tahliyesini sosyal medya hesabından, "Müjde canlar müjde, dualarınız kabul oldu. Melek annem tahliye oldu" sözleriyle duyurdu.

Kısa, 3 Aralık'tan bu yana Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyordu.

MAZIDAĞI BELEDİYE EŞBAŞKANI NALAN ÖZAYDIN DA TAHLİYE OLDU

Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın, da tahliye edildi.

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutukluyken Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen, AKP tarafından gasp edilen HDP’li Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın, Mardin Devlet Hastanesi’nde çekilen tomografi sonucunda “yüksek şüphe” ile koronavirüs (Kovid-19) tanısı konularak karantina altına alınmıştı.

Avukatlarının dün yaptığı tahliye başvurusu üzerine Özaydın, Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ve ev hapsi konularak tahliye edildi.

Mahkeme tahliyeye, "delillerin toplanmış olması", "Kovid-19 testinin pozitif çıkması" ve "tutukluluğunun cezaevinde tutulan diğer tutuklular için tehdit oluşturacağı" gerekçelerini gösterdi.

Özaydın’ın yapılan hızlı kit testi de pozitif çıkarken, boğazından alınan örnekler Amed’e gönderildi. Amed’de test sonuçları gelene kadar doktorların uyarısıyla Özaydın’ın hastanede karantina altında tutulmaya devam edilmesine karar verildi.