Maastricht buluşması: Adalet ve barış için Öcalan özgür olmalı

Maastricht’te düzenlenen halklar buluşmasında İngiltere Sendikalar Birliği adına konuşan Matta Nathan, “Eğer barış, adalet ve özgürlük istiyorsak, o zaman Sayın Öcalan özgür olmalı” dedi.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve onların dostlarının “Öcalan’a özgürlük, Rojava’ya statü” sloganıyla Hollanda’nın Maastricht gerçekleştirildiği halklar buluşması devam ediyor.

PKK, KCK, YPG, YPJ bayraklarının taşındığı etkinlikte, sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Rojava’ya statü”, “Biji Serok Apo”,“Jin, Jiyan, Azadi”, “Kayyumlara hayır”, “Faşist Erdoğan” sloganları atıldı.

‘ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK İSTEMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDADIR’

Çok sayıda halk grubunun bir araya geldiği etkinlikte İngiltere Sendikalar Birliği adına Matta Nathan bir konuşma yaptı.

İngiliz Sendikalar Birliği’nin Öcalan için yürüttüğü özgülük kampanyasına adına etkinlikte yer aldığını ifade eden Nathan, sendikanın bugüne kadar içinde Güney Afrikalı lider Nelson Mandela’nın da olduğu çok sayıda devrimci lider için kampanya yürüttüğünü söyledi.

“Dünyanın her neresinde olursa olsun bir adaletsizlik varsa bizler onun karşısındayız” diyen Nathan, şunları ekledi:

“Yıllardan beridir adaletsizlikle karşı karşıya olan Kürt halkı ve onun lideri Sayın Öcalan’dır. Bu temelde Öcalan’ın özgürlüğünü istemek ve Kürt halkının mücadelesinin yanında olmak bizler için büyük bir sorumluluktur.”

‘ÖCALAN’IN TUTUKLULUĞUNA SON VERİLMELİ’

Öcalan’ın felsefesin ve savunduğu değerlerinin insanlık açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Nathan, “Eğer bizler yaşadığımız dünyanda barış, adalet ve özgürlük istiyorsak, o zaman bizler diyoruz ki Sayın Öcalan’ın tutukluluğuna son verilmeli ve Kürt halkı artık özgür olmalı” dedi.

2 milyon sendika üyesinin imzasıyla yürüttükleri Öcalan Özgürlük Kampanyasının önemli olduğunu söyleyen Nathan, bu kampanyanın daha da büyütülmesi ve sonuç alması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Nathan, Öcalan’a Özgürlük Komitesi’nin öncelikli taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Türk devleti acilen Sayın Öcalan’ı ve diğer politik Kürt tutsakları serbest bırakmalıdır.

Türkiye’deki Kürt halkına ve sendikalara karşı uygulanan şiddete son verilmelidir. Türk devleti Rojava’ya dönük saldırılarına ve tehditlerine son vermelidir”

Rojava Devrimi’nin sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayan Nathan, “Kürtler dünyanın başına bela olan DAİŞ terörünü yok etti. Kimse bunu unutmamalı. Onlar sadece kendileri için değil bizler içinde savaştı. Şimdi bizlere düşen en büyük sorumluluk Rojava’yı korumak olmalı” diye ekledi.

ŞEXO: ROJAVA’YA SALDIRI HERKESİ AYAĞA KALDIRIR

Nathan’ın ardından Kuzey ve Doğu Özerk Yönetimi adına Amed Şexo bir konuşma yaptı.

Öcalan’a özgürlük talep etmek, Rojava’yı sahiplenmek adına bu etkinliğin gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyleyen Şexo, “Rojava devrimi yıllar önce Önder Apo’nun emekleri üzerine kuruldu. Dolaysıyla Rojava Devrimine sahip çıkmak Önder Apo’ya sahip çıkmaktır” dedi.

Türk devleti ve Erdoğan’ın Rojava’ya dönük tehditlerini hatırlatan Şexo, “Bugün bizler Rojava’da çok daha güçlüyüz. Bizler iyi biliyoruz ki, Rojava’ya dönük bir saldırı tüm Kürt halkına karşı yapılacaktır. Rojava Devrimi 4 parça Kürdistan’ın devrimidir, 4 parça Kürdistanlı gençlerin kanı o topraklarda aktı, o yüzden en ufak saldırıda bütün Kürtler ayağa kalkacaktır. Kobanê düştü düşecek diyenlere en büyük cevabı Bakûr halkımız vermişti, gerekirse yine ayağa kalkacağını iyi biliyoruz. Erdoğan Rojava’daki kazanımlarımız yok etmek için her türlü yola başvuruyor ama bizler ve halkımızda her zamankinden daha güçlüyüz.”

ÇELİK: DAHA ÇOK SAHİPLENMELİYİZ

Şexo’nun ardından KCDK-E adına konuşan Demir Çelik ise içinden geçilen sürecin zorlu ve bir o kadar direniş dolu olduğunu söyledi.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve dostlarının her alanda dört parça Kürdistan’da yürütülen mücadeleye daha çok destek vermesi gerektiğini ifade eden Çelik, faşist AKP-MHP yönetiminin artık son demlerini yaşadığını söyledi.

Öte yandan, Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad öncülüğünde düzenlenen “Öcalan’a özgürlük” yürüyüşçüsü gençler sahneye çıkarak, alandaki binlerce insanı selamladı.

Haklar buluşması, yapılan konuşmaların ardından sanatçıların seslendirdiği ezgiler ve çekilen halaylarla devam ediyor.