Mekan değişir, direniş bitmez

Kürt Özgürlük Hareketi öncülüğündeki direnişin, her koşulda ve alanda sürdüğünü belirten HPG gerillası Navdar Şerzan, “Heftanin’de veya bugün zindanlarda. Mekan değişir, direniş bitmez” dedi.

HPG gerillası Navdar Şerzan, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında, Bektorya alanına bağlı Kartal Tepesi’de büyük bir direnişle işgalci Türk devletine karşı direnip şehadete ulaşan Evin Qamişlo ve Bahoz Riha’yı anlattı.

Kartal Tepesi; gerilla için konum itibarıyla bulunduğu alan, arazi yapısı ve yüksekliği açısından stratejik bir öneme sahip. Türk işgal güçleri geldiğinde “Biz Kartral’ı bırakmayacağız” diyenlerin başında Zeynep Amanos ve Bahoz Riha vardı. Evin Qamişlo, Bahoz Riha, Zeynep Amanos, Şoreş, Gever ve Hozan birbirine kenetlenip düşmanın üzerine yürüdüler. Direnerek, vuruşarak şehit düştüler. HPG gerillası Navdar Şerzan, onları anlattı:

Evin Qamişlo: Hep gülümseyen, yaşam içerisinde moralli olan bir duruşu vardı. Yoldaşları arasına asla fark koymadı. Çatışma sırasında da yoldaşlığa bağlılığını ortaya koyuyordu. Hiç düşmana aldırmadan, tereddüt etmeden çatışma ortasından yaralı arkadaşı almaya koştu. Atikti, heyecanı, morali herkese yansırdı.

Bahoz Riha: Düşmana en fazla yoğunlaşan ve savaş yoğunlaşmalarını sürekli arkadaşlarla paylaşan biriydi. Fedakarlığı ve cesareti, herkese örnekti. Operasyon hazırlığı ve savunma için yaptığımız her şeye, “işte bu düşmana bir darbedir” diyordu. Düşmanı gidip ille de fiziki olarak vurmak olarak algılamıyordu. Ona göre gerillanın savunma için aldığı her tedbir de düşmana büyük bir darbeydi.

Türk devletinin başarılı olmadığını, olamayacağını kaydeden HPG gerillası Navdar Şerzan, Kürt Özgürlük Hareketi öncülüğündeki direnişin, her koşulda ve alanda sürdüğünü belirtti. HPG gerillası Navdar Şerzan, Heftanin’de veya bugün zindanlarda; mekan değişse de direnişin bitmediğine, sürdüğüne dikkat çekerek, şunları ekledi: “Bir yeri bitirdim derken direniş başka bir yerden başlıyor ve boy verip büyüyor. Şimdi de zindanlarda direniş başladı ve devam ediyor. Dağlarda gerilla hep var olacaktır.”