Moskova: Ukrayna’ya silah yardımı ABD ile çatışma riskini arttırıyor

ABD’nin Ukrayna’ya çok namlulu roketatar sistemleri göndereceğini açıklaması ardından Rusya, bu durumun ABD ile Rusya arasındaki çatışma riskini arttıracağı uyarısında bulundu.

ABD salı günü yaptığı açıklamada yeni askeri ve güvenlik destek paketi kapsamında Ukrayna’ya çok namlulu roketatar sistemleri olan HIMARS göndereceğini duyurdu.

Hafif zırhlı araçlara monte edilen çok namlulu roketatarlar 80 kilometre dolayında menzile sahip.  Yüzlerce kilometreye varan uzun menzilli sistemler olmasa da Ukrayna’nın askeri kapasitesinde belirgin bir güçlenmeyi sağlayacak.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riabkov, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada Amerikan silahlarının teslimatının Rusya ile ABD arasında akseri bir çatışma riskini arttırdığını belirtti. Riabkov,  “Devam eden ve artan her türlü silah sevkiyat böyle bir gelişme riskini arttırıyor” dedi.

Sergey Riabkov, ABD’nin "Rusya'ya 'stratejik bir yenilgi' vermek için son Ukraynalı kalana kadar savaş yürütmeye kararlı olduğunu” iddia ederek, alaycı ifadeler kullandı. Rus diplomat, "Bu eşi görülmemiş bir durum ve tehlikeli" dedi.