QSD zaferini ilan etti, yeni aşamayı başlattı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Baxoz’da DAİŞ çetelerine karşı zaferi ilan etmek için bir tören düzenledi. QSD, çetelere karşı mcüadelenin devam edeceğini açıkladı.

QSD, “Cizre Fırtınası" hamlesinin “Terörü sonlandırma operasyonu” kapsamında Suriye’de DAIŞ çetelerinin işgali altında bulunan Baxoz'u da özgürleştirerek, Suriye'deki varlığına son verdi.

Sabah saatlerinde bu zaferin ifadesi olarak Irak ile Suriye sınırının son noktası olan bayrak dikildi.

Öğleden sonra da Dêrazor da, zafer töreni düzenlendi. QSD, YPG, YPG savaşçıları ile diğer QSD bileşenlerinin yanısıra gaziler, Arap ve Kürt kanaat önderleri ile şehit aileleri tören için toplandı.

Törende, Kuzey ve Doğu Suriye yönetimi ile kanton yönetimlerinin temsilcilerinin yanısıra koalisyon güçlerinden de katılımların olduğu görüldü.

Tören alanına, savaşta hayatını kaybeden savaşçıların fotoğrafları ve QSD bayrakları asıldı.

52 BİN KİLOMETREKARE ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Omer Petrol Sahası’nda yaptığı açıklamada, DAİŞ çetelerine karşı mücadelede yeni bir aşama başlattıklarını duyurdu.

Ebdi, Suriye topraklarının 52 bin kilometrekaresini özgürleştirdiklerini kaydetti.

“11 BİN SAVAŞÇIYI ŞEHİT VERDİK”

DAİŞ’e karşı savaşta 11 bin savaşçının şehit verdiklerini, 21 bin savaşçının yaralandığını söyleyen Ebdi, hayatını kaybeden savaşçıları andı ve yaralılar için acil şifa dileklerinde bulundu.

ÇETELERİN YENİLGİSİ KOBANÊ’DE BAŞLADI

DAİŞ çetelerinin elindeki son alan Baxoz’da da işgalin sona erdiğini ve çetelerin yenilgiye uğradığını ilan eden Ebdi, “teröristlere karşı direnişin sembolü olan Kobanê savaşının, DAİŞ çetelerinin bitişinin başlangıcı olduğunu” kaydetti.

Ebdi, 5 yılın ardından DAİŞ’in sahada yenilgiye uğradığını tekrarlarken çetelere karşı zaferlerinin en önemli nedeninin demokratik ulus, kadın özgürlüğü, ortak yaşam ve halkların kardeşliğini esas almaları olduğunu vurguladı.

Ebdi, birçok halktan savaşçıların ve enternasyonalistlerin çetelere karşı savaşta bir araya geldiğini sözlerine ekledi.

UYUYAN HÜCRELERE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDECEK

DAİŞ çetelerinin uyuyan hücrelerinin varlığına dikkat çeken Ebdi, çetelerin hala tehdit oluşturduğunu belirterek, DAİŞ’e karşı mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

İŞTE QSD'NİN AÇIKLAMASI

Ebdi'nin yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"QSD'nin “Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanlığı olarak, tüm savaşçılarımızı ve bizimle aynı hendeklerde savaşan ortaklarımız adına DAİŞ örgütünün yenilgisini ve elindeki son alanda olan Baxoz’da da hâkimiyetinin sona erdiğini ilan ediyoruz.

Güçlerimiz, El Kaide ve bölge güçleri tarafından destek alan ortaklarını kendi imkanlarıyla 2012 ve 2013 yıllarında kahramanca direnerek yenilgiye uğratmıştır. Bölgelerimiz 2014 yılı başlarında bölge güçlerinin desteklemesiyle DAİŞ çetelerinin kanlı ve vahşi saldırılarına uğramıştır. Ancak Kobanê savaşı teröre karşı tüm dünyanın direniş sembolü olmuş, DAİŞ’in yenilgisinin başlangıcı olmuştur. İşte bugün 5 yıllık savaşın ardından DAİŞ’in sahada yenilgiye uğradığını ve insanlığa karşı tehdidinin kalktığını duyuruyoruz.
Kuzey ve Doğu Suriye’de 5 milyon insanın terörden kurtulması ve Suriye topraklarının 52 bin kilometresinin özgürleşmesi, insanlığa karşı terör tehdidinin ortadan kalkmasıyla sonuçlanan DAİŞ’e ve El Kaide’ye karşı savaştaki kazanımlarımızla gurur duyuyoruz.

Bu zafer büyük bedellerle elde edilmiş, 11 binden fazla komutan ve savaşçımız şehit olmuştur. Ayrıca siviller DAİŞ terörünün hedefi olmuştur. Aynı zamanda 21 binden fazla savaşçımız da yaralanmıştır. Tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor, tüm yaralılara şifa diliyoruz. Onların fedakârlıkları olmasaydı, bu zafer elde edilemezdi. Teröre karşı savaşta yer alan tüm taraflara, DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

QSD’nin teröre karşı zaferinin en önemli nedeni, demokratik yöntemlerle hareket etmesi; Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Türkmen, Çeçen, Çerkez ve enternasyonalist savaşçıların Demokratik Suriye Güçleri çatısı altında bir araya getiren demokratik ulus, kadın özgürlüğü, ortak yaşam ve halkların kardeşliği ilkelerini esas almasıdır.

Demokratik Suriye Güçleri özgürleştirilen bölgelerin halklarına kendi yönetim ve güvenlik kurumlarını oluşturması, bölgelerde istikrarın gerçekleşmesi amacıyla demokratik seçimlerle kendi yönetim meclislerinin kurulması için destek olmuştur.

DAİŞ terörünün tamamen yok edilinceye dek savaşımızın devam edeceğini belirtiyoruz. Aynı zamanda tüm dünya kamuoyuna DAİŞ teröristlerine karşı mücadelede yeni aşamayı başlattığımızı duyuruyoruz. Bu da hala bölge ve tüm dünya için tehdit oluşturan DAİŞ örgütünün hücre yapılanmalarının yok edilmesi için Uluslararası Koalisyon güçleriyle koordineli olarak askeri ve güvelik yöntemlerle gerçekleşecektir.”