Ryanair grevi büyüyor: Alman pilotlar da katıldı

Ucuz tarifeli havayolu şirketi Ryanair, Alman pilotların da greve katılmasıyla birlikte 250 uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

İrlandalı şirket Ryanair, bir önceki açıklamasında 10 Ağustos günü İsveç, Belçika ve İrlanda’da 146 uçuşun iptal edildiğini duyurmuştu.

Alman pilotların da bu Çarşamba günü greve katılmasıyla birlikte 250 uçuşun iptal edildiği açıklandı. Alman pilotlar sendikası, İrlandalı şirketin çalışanlarla gerçek müzakerelere angaje olmadığı tepkisinde bulundu.

Şirket, toplam 2400 uçuşun yüzde 85’inin gerçekleşeceğini söylerken, kaç yolcunun grevden etkilendiğine açıklık getirilmedi.

Tatil döneminde yapılan bu grevin şirketi ağır etkilemesi bekleniyor.

Ryanair, Alman pilotların koşullarının mükemmel olduğunu yılda 190 bin euroya varan ücretler aldığını ve bu yıl yüzde 20 ücret artışı aldıklarını söyleyerek, grevin gerekli olmadığını savundu. Alman pilotların grevi 11 Ağustos’ta sona erecek.

Temmuz ayında da üç gün boyunca grev yapan İrlandalı pilotlar, daha iyi çalışma koşuları talep ediyor. Ryanair’in geçen hafta 2018 kışı için Dublin’den kalkan uçuşların sayısını azaltma kararına karşı pilotlar, Temmuz ayının son haftasında grevin sürdürülmesine karar vermişti. Şirket, uçaklarını Polonya’ya taşımak istiyor, bu da 300 iş biriminin ortadan kalkacağı anlamına geliyor. Diğer bir ifadeyle 100 pilot ve 200 kabin personeli işsiz kalacak.