Suriye’deki İsrail saldırısında 15 ölü

İsrail’in Suriye’de askeri hedeflere yönelik hava saldırılarında aralarında sivillerin de olduğu 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Pazar günü gerçekleşen hava saldırıları sırasında 6 sivil ve 9 rejim yanlısı savaşçı öldü.

Savaşçıların Şam çevresi ve merkezdeki Humus vilayetinde düzenlenen saldırılarda öldüğü bilgisi verildi.

Suriyeli kaynaklara göre İsrail savaş uçakları, Lübnan hava sahası üzerinden Suriye içerisindeki hedeflere yönelik 20’yi aşkın füze attı.

Resmi haber ajansı Sana, Suriye hava savunma sisteminin bir çok İsrail füzesini vurduğunu belirti. Ancak bazı füzelerin, özellikle Şam’ın güney batısındaki Sahnaya ilçesinde hedeflerine ulaşarak hasar verdiği bildirildi.

İsrail resmi olarak Suriye’deki hava saldırılarını üstlenmiyor. Yılın başından bu yana Suriye veya İran noktaları, silah ve cephane depolarına yönelik 20 dolayında saldırı gerçekleşti.

İsrail, daha önce bir çok kez yaptığı açıklamalarda İran tarafından Lübnan Hizbullah’ına yönelik silah teslimatını tüm yöntemlerle engelleyeceklerini ve İran’ın Suriye’de kalıcı askeri bir alt yapı oluşturmasına izin vermeyeceklerini bildirmişti.