Suriye rejimi, İsrail saldırıları için ‘devlet terörizmi’ dedi

Suriye yönetimi, 15 kişinin ölümüne neden olan İsrail saldırılarına tepki göstererek “devlet terörizmi” dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Pazar günü Şam çevresi ve Humus bölgesinde askeri hedeflere yönelik İsrail saldırısında aralarında sivillerin de olduğu 15 kişinin öldüğünü bildirdi.

Resmi haber ajansı Sana’ya göre, İsrail bombardımanında 4 sivil hayatını kaybetti.

İsrail, son aylarda bazı saldırıları üstlense de, resmi olarak Suriye’deki bombardımanlara ilişkin acıkama yapmayı reddediyor.

Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail makamları giderek daha fazla devlet terörizmi uyguluyor” dedi.

Bakanlık, “Son alçakça saldırı, İsrail’in Suriye’deki krizini uzatmak için açık teşebbüsleri çerçevesinde gerçekleşti” diye ekledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, saldırı ardından BM Güvenlik Konseyi’ne de şikayette bulundu.

Sana haber ajansında yayınlanan açıklamada, İsrail’in “düşmanca” eylemlerinin Washington’daki ittifaklarının desteği olmadan mümkün olmadığı belirtildi.

Gözlemevi’ne göre Pazar günkü saldırılar Şam yakınındaki İran mevzileri ile Humus kentinin batısında yer alan askeri bir havaalanı ve araştırma merkezini hedef aldı. Humus’taki noktalarda Hizbullah savaşçıları ile İranlılar konuşlu bulunuyor.

Suriye iç savaşının başladığı 2011’den bu yana İsrail defalarca İran ve Hizbullah hedeflerine yönelik saldırılar düzenledi.