TİP'li Atay'dan CHP liderine tepki

TİP Milletvekili Barış Atay, HDP'li belediyelerin gasp edilmesine ilişkin konuşarak, CHP liderinin sözlerini eleştirerek "CHP liderinin 'sokağa çıkmaları doğru bulmuyorum' sözünü yanlış ifade ettiğini düşünmek istiyorum" dedi.

Ankara rejiminin 19 Ağustos’ta HDP'li belediyeleri gasp etmesine karşı protesto eylemleri devam ederken, Amed’de dördüncü gün eylemlerine katılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, ANF'ye konuştu.

AKP'nin 7 Haziran 2015 seçimlerindeki kaybından sonra takıntılığı “ceberut” tavrını tekrar gösterdiğini belirten Atay, bunun da özellikle AKP'nin iktidardan düşmek üzere olduğu gerçeğinden kaynaklandığını kaydetti.

AKP'nin bir kısım muhalefetin sessizliğinden de güç bularak HDP üzerinde kayyumlarla baskı kurmak istediğini ifade eden Atay, ancak bir önceki kayyum döneminde direniş gösteren halkın bugün de çok ciddi bir direniş gösterdiğini söyledi.

'CHP LİDERİNİN AÇIKLAMASINI DOĞRU BULMUYORUM'

Bugün önemli olan topyekun muhalefetin bu kayyumlara ses çıkarması olduğunu vurgulayan Atay, şöyle konuştu: "CHP liderinin 'sokağa çıkmaları doğru bulmuyorum' sözünü yanlış ifade ettiğini düşünmek istiyorum. Adalet yürüyüşü yapmış ve peşinden binlerce insanı Ankara'dan İstanbul'a yürütmüş bir liderin böyle bir hak gaspı karşısında meşru savunma hakkını doğru bulmadığını söylemesi benim açımdan doğru değil. O yüzden de ilerleyen günlerde yeni açıklamalarına bakmak lazım."

'CİDDİ BİR SAHİPLENİŞ VAR'

"Bence bir önceki kayyum dönemine göre çok ciddi bir sahipleniş var" diyen Atay, konuşmasını şu sözlere tamamladı: "Bu da önemli bir aşamadır. Çünkü HDP'nin üzerine kayyumla gelmeye çalışan hükümet, öbür taraftan da sanki sadece HDP'yi kriminalize etmek açısından kayyum atamıyor ama İzmir'de gördüğümüz gibi yangınları söndürmeyerek, İstanbul'da altyapı çalışmalarını sürekli bir belediye başkanı üzerinden eleştirerek yine bir ayrıştırma içerisindeler. Fakat onlar da bence sürecin Batı'ya doğru kayma ihtimalini görüyorlar. Bu sebeple bile olsa bu sahip çıkış önemlidir."