Türk savaş uçakları Maxmur Kampı’nı bombaladı

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları, Şehit Rüstem Cudi kampı çevresini bombaladı, iki sivil yaralandı.

Maxmur’daki kaynaklardan alınan bilgilere göre, işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları, Güney Kürdistan’daki Maxmur kampını bombaladı. 

Maxmur kaynakları, kampın etrafının bombalandığını ve ilk bilgilere göre herhangi bir can kaybının olmadığını bildirdi.

Ancak patlamanın etkisiyle toprak altında kalan iki kişinin hafif yaralandığı öğrenildi. Yaralılar kamp sakinleri tarafından toprak altından çıkarılarak hastaneye taşındılar. Her iki yaralının durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

Bombardımanda ayrıca kamp sakinlerine ait bağ ve bahçelerin zarar gördüğü öğrenildi. 

Saldırı ardından kamp sakinleri, evlerinden çıkarak tepki gösterdi. 

Saldırı yerel saatle 00.10'te başladı ve en az üç kez bomba atıldı.  Maxmur'dan bir kaynak, üç şiddetli patlama sesi duyduklarını belirtti. Saldırı sırasında keşif uçuşları da yapıldı.  

ANF'ye konuşan bir kamp sakini, yaşadıkları yerde PKK'lilerin olmadığını ve sivil yerleşim alanlarının hedeflendiğini söyledi. 

ANF'ye ulaşan görüntülerde, kamp sakinlerinin bir kısmı patlama alanlarından uzaklaşırken, bazılarının da can kaybı olup olmadığını öğrenmek için patlamaların yaşandığı noktalara gittiği görüldü. 

Türk devleti, Güney Kürdistan'dan son aylarda sivil yerleşim alanlarına yönelik sistematik saldırılarını arttırdı. 

Türk savaş uçakları, Perşembe günü Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Spindar köyünü de bombaladı. Saldırıda üç sivil yaralandı. 

Türk devleti sistematik bir şekilde sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor. Haziran ayı sonunda Kandil’in Kortek alanına düzenlenen hava saldırısında 3 sivil katledilmiş, 5’i yaralanmıştı.

12 bini aşkın mültecinin yaşadığı Maxmur Mülteci kampı da ilk kez Türk devletinin saldırılarının hedefi olmuyor. 

13 Aralık 2018'de düzenlenen hava saldırısında Maxmur'un güvenliğini sağlayan 4 sivil hayatını kaybetmişti. 

Sivil yerleşim alanları ve kampa yönelik saldırılara hem Irak hükümeti hem de Hewlêr'de KDP'nin hakimiyetindeki hükümet sessiz kalmaya devam ediyor.