Zebariler: İşgale karşı savaşanların arkasındayız

Zebari aşiretinden Ebu Ali Bani, "İşgalcilere karşı Kobanê'deki gibi bir olalım. Zebariler, işgale karşı savaşan güçlerin arkasında olacak" dedi.

Saddam Hüseyin tarafından köyleri boşaltılan Zebari aşiretinden Ebu Ali Bani, ailelerinde çok sayıda peşmerge olduğunu ve Kürtlerin birliği için hizmet edeceklerini dile getirdi. 

“Köyümüz, Saddam Hüseyin tarafından Enfal Katliamı'nda boşaltıldı. 1988 yılında Saddam tüm köyleri boşalttı. Sadece Zebari aşiretinin bulunduğu köyleri değil, tüm köyleri. Peşmergelik yapıyorduk. 1968 darbesinde çok sayıda şehit verdik.”

'KÜRTLERİ BİRBİRİNE KIRDIRMAK İSTİYORLAR'

Kürtlerin birliğine dikkat çeken Ebu Ali, Kürtlerin düşmanlarının bir olduğunu, Kürdistan topraklarına giren her kim olursa olsun, Kobanê'deki gibi birlik olunarak yenilebileceğini belirtti.

“Saddam'dan tutalım, Türkiye, İran, Suriye sadece Kürtlerin düşmanlığını yapıyor. Düşman, şu anda peşmergeleri de ortadan kaldırıyor. Zebari peşmergeleri barış severdir. Ve Kürtler için verdiği şehitlerden de pişman değildir. Kürtleri birbirine kırdırmak istiyorlar. Zebariler, Kürtlerin birbirini öldürmesine karşıdır. Dört parça Kürdistan'da Kürtler bir olmalıdır, çünkü düşmanımız birdir. 

'SAVAŞAN GÜÇLERİN ARKASINDA OLACAĞIZ'

Kürdistan topraklarına gelen her düşmana, köyümüzü talan eden güçlere karşı savaşan güçlerin arkasında olacağız. Kobanê savaşında nasıl Kürtler bir olduysa, yine aynısının olması gerekiyor. Kazanımlarımız da bir olacaktır o zaman. Şehit analarının göz yaşlarının kuruması gerekiyor.”