Halk yasağı tanımıyor, 1 Mayıs'ı kutluyor-YENİLENDİ

AKP/MHP iktidarının yasak ve tüm engelleme girişimlerine rağmen 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı eylemlerle kutluyor. Kutlamaları engellemek isteyen polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Mecidiyeköy’de bir araya gelen Diren Üniversite, SODAP, Gençlik Meclisi Taksim doğru yürüyüşe geçti. “Yaşasın 1 Mayıs" ve "Bijî yek gulan” sloganları eşliğinde yürüyen kitleye polis saldırarak Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ve ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü ‘de aralarında  bulunduğu 19 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Tarlabaşı’nda “1 Mayıs alanı Taksim’dir” pankartı açarak yürüyüş yapan İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

Osmanbey’de ise “Kampüsten sokağa biz kazanacağız” pankartı ile Taksim’e doğru yürüyüş yapan üniversite öğrencilerine de saldıran polis, bütün öğrencileri gözaltına aldı.

Kazancı Yokuşu'ndan Taksim'e "Kavgadır 1 Mayıs" pankartıyla yürüyen Devrimci Anarşist Federasyon üyelerine de polis saldırarak, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Birleşik İşçi Kurultayı da Mecidiyeköy Meydan'dan Taksim'e yürümek istedi.  "Bijî yek gulan" sloganları ile yürüyen kitleye saldıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Devrimci Anarşist Faaliyet üyesi yaklaşık 10 kişi de Mecidiyeköy den Taksim’e çıkmak isterken gözaltına alındı.

KADINLARA İŞKENCE

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu üyesi 4 kadın Mecidiyeköy ortaklar caddesinden sloganlar eşliğinde taksime çıkmak isterken gözaltına alındı. "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm" pankartı ve "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız" sloganları eşliğinde yürüyen 4 kadın işkenceyle gözaltına alındı.
Yeni Demokrat Gençlik (YDG) ve Partizan üyesi 7 kişi Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi’nden Taksim’e yürümek istedi. "Zafer direnen işçilerin olacak", "Bijî Yek Gulan" sloganları eşliğinde Mecidiyeköy Meydana gelen 7 kişi polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Gençler gözaltı aracına bindirilinceye kadar sloganlar eşliğinde direndi.

ANKARA

Devrimci Anarşizm Federasyonu (DAF) üyeleri, Ankara Kızılay’da 1 Mayıs’ı yürüyüşle kutlamak istedi. “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarıyla yürüyüşe başlayan gruba polis saldırdı.

4 kişiyi şiddet uygulayarak gözaltına alan polis, yürüyüşü takip eden basın mensubu ve eylemcilerden çekim yapmak isteyenleri "görüntü alırsanız sizi gözaltına alırım, yetkim var" diyerek tehdit etti.