11 NİSAN GÜNDEM

11 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Öcalan: Pratik düzeyimiz, diplomatik sahada çelişkiyi derinleştirme ve kendini tecrit etmekten sadece kurtarma değil. Karşı tarafı yoğun bir teşhir ve tecride almaya geçişi ifade ediyor.

-Brüksel’de PKK davasında savunma avukatı olan Jan Fermon, son üç yılda PKK lehine kararların nasıl çıktığını, hangi prensiplere dayandığını, ne anlama geldiğini ve olası etkilerini anlattı.

-Açlık grevindeki tutsakların aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin ve hak gaspının sona ermesi talebiyle T.C. Adalet Bakanlığı’na dilekçe gönderme kampanyası başlattı.

-TEV-DEM Yürütme Konseyi üyesi Bedran Çiya Kurd, Rusya'nın Suriye'deki siyasi çözüm için Özerk Yönetim ile Şam arasında bazı görüşmeler ayarlaması gerektiğini ancak "Türkiye ile ilişkilerinden dolayı taktiksel yaklaşarak bu görüşmeleri" dondurduğunu söyledi.

-Cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin konuşan TUAD Eşbaşkanı Ebedin Kaya, "Tutsakların durumu her geçen gün daha da ciddi bir hal almakta. İnsanlık dışı uygulamalar dayatılmakta" dedi.

-Açlık grevinde olan Ahmet Aksu’nun ağabeyi Dündar Aksu, “Açlık grevleri daha ne kadar görmezden gelinecek? Tecridin kaldırılıp açlık grevlerinin de son bulması gerekiyor” dedi.

-Amara Jiyan (Fatma Gasyak), tıpkı Cudi gibi asi ve gizemliydi. Cudi’nin sarp zorlu topraklarında yetişmişti. Zorluklar onu olgunlaştırmış, güzelleştirmişti. Şehadete de Cudi’de ulaştı.