5 ARALIK GÜNDEMİ

5 Aralık Haber Merkezi Gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCDK-E, Avrupa başta olmak üzere Kürdistanlıların yaşadığı her yerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenecek açlık grevlerine katılım çağrısında bulundu.

-Dağlarda sonbahar, yavaş yavaş yerini kışa bırakıyor. Yağmur şiddetini artırırken, yapraklar hala direniyor. Biz de ekip olarak gördüğümüz yeni gerillalar ile tanışıp onları dinliyoruz.

-HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, yerel yönetimleri kazanmanın yanı sıra AKH-MHP faşist ittifakını bu kez güçsüz kılmak ve yönetimine son vermek için çalıştıklarını söyledi.

-Van’da Leyla Güven’e destek olmak amacıyla başlatılan açlık grevi 3’üncü gününde. Açlık grevi yapan HDP milletvekilleri Muazzez Orhan ve Sait Dede tüm kamuoyunu tecride karşı duyarlı olmaya çağırdı.

-Erdoğan iktidara geldiğinden bu yana sömürmediği değer kalmadı. İktidarı için soldan sağa kullanabileceği tüm argümanları araçsallaştırdı. Malcolm X de, ölümünden yarım yüzyılı aşkın bir süre sonra bu sömürüye alet edildi.