83 yaşındaki tutsak kelepçeli tedavi edildi, kelepçeli götürüldü

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak edilen 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan, tüm başvurulara rağmen serbest bırakılmazken, durumunun ağırlaşması üzerine bir kez daha kelepçeli halde hastanede getirildi ve kelepçeli olarak cezaevine götürüldü.

83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, 17, 18, 19, 20 ve 24 Mayıs tarihlerinde durumunun kötüleşmesi üzerine 5 kez Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Her seferinde yatışı yapılmayarak cezaevine geri götürüldü.

25 Mayıs’ta altıncı kez kelepçeli halde aynı hastaneye yatışı yapılan Özkan, üç gün boyunca yatağa kelepçelendi.

Oğlu Vedat Özkan’ın savcılık kararıyla refakatçilik yaptığı Özkan, 27 Mayıs akşamı elleri kelepçeli halde tekerlekli sandalye ile cezaevi ring aracına bindirilerek cezaevine geri götürüldü.

Özkan 25 yıldır tutuklu. Bugüne kadar 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 kez de anjiyo oldu. Kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği, hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunan ve kendi başına yaşamını idame ettiremeyen Özkan, defalarca hastaneye kaldırılmıştı.