Çocuğa cinsel istismarda bulunan din hocası serbest!

Çocuğa cinsel istismardan tutuklanan İmam Hatip Öğretmeni ve Burmalı Mescit Camisi Kur'an Kursu Hocası Seyfettin Tekin'in serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının çoğalması dikkat çekerken, istismarcılar elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Bu istismarcılarından Seyfettin Tekin, Fatih Atatürk İmam Hatip İlk Öğretim Okulu’nda ücretli öğretmenliğin yanı sıra Fatih Burmalı Mescit Camisi’nde Kur'an Kursu hocalığı da yapıyor. Tekin, “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlamasıyla yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 07.05.2019 tarihinde kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

CİNSEL İSTİSMAR HASTANE RAPORUYLA ORTAYA ÇIKTI

B.A.’nın ailesinden 3 yıl boyunca gizlediği cinsel istismar, 2017 yılında makat bölgesinde kanama şikayetiyle Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne götürüldüğünde açığa çıktı. Yapılan muayene sonucunda B.A.’nın cinsel istismara uğramış olabileceği şüphesi üzerine hastane doktoru 17.05.2018 tarihinde inceleme gerektiğine ilişkin raporunu hazırladı. Bu rapor sonrası annesinin suç duyurusunda bulunması üzerine kaldığı yurttan Fatih Çocuk Büro Amirliği’ne çağrılan B.A., 2015 yılında 8. sınıftayken Kur'an Kursu Hocası Seyfettin Tekin tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. Olay sonrası iki kez intihar girişiminde bulunan B.A., 17.09.2018 tarihinde polise verdiği ifadede yaşananları şöyle anlattı:

"Ailem beni Burmalı Mescit Camisi’ne Kur'an kursuna göndermişti. Burada Kur'an Kursu Hocası Seyfettin Tekin isimli bir şahıs vardı, bu şahıs benimle çok ilgileniyordu, bana yardımcı oluyordu, kıyafet alıyor, ayakkabı alıyordu. Her bayram ve sair zamanlarda beni hamama götürüyordu, çok ilgileniyordu. Okul çıkışında sürekli Kur'an kursuna gidiyordum, orada takılıyordum. Daha sonra bana yemek alıyordu, yemeklere götürüyordu, benimle ilgileniyordu.

UYURKEN İSTİSMAR EDİLDİ

Ben hep hocam olarak gördüm kendisini, hep bana yardımcı olmak istiyor sandım, ancak bir gün okuldan çıktıktan sonra kursa gittim ve çok uykum vardı, bir şeyler verdi mi hatırlamıyorum. Uyumak istiyorum dedim, kendisi de camide 'gel, benim odamda uyu' dedi. Ben de odasına gittim ve biraz uyudum. Uyandığımda Seyfettin Hoca’yı yanımda gördüm, pantolonunu giyiyordu. Odada yalnızdık, benim pantolonum yoktu üstümde, makat bölümüm çok acıyordu ve ıslaktı. Ben o an şoktaydım, üstümü giyip hemen çıktım ve eve gittim. Daha sonra beni görünce, 'neden gelmiyorsun kursa' dedi ve beni çağırdı. Ben de bir gün gittim, neden gittim bilmiyorum, o zaman beni görünce sarıldı, bana 'kilo almışsın sanki' dedi ve hiçbir şey olmamış gibi davrandı. Ben de hiçbir şey olmamış gibi kendisi ile konuşmaya devam ettim, ancak yine benim özel bölgelerime dokunmaya ve kendisini tatmin etmeye başladı. Ben bu olaydan sonra biraz uzak durmak istedim kendisinden ama niye bilmiyorum, yapamadım.

Daha önce makat bölgemde kanama olduğu için Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne gittim, cinsel yoldan bulaşan siğil çıktığını söylemişlerdi. Annem o zaman anladı ama bir şey demedi bana. Ben kendi rızam dışında bana bunu yapan Seyfettin Tekin isimli kişiden şikayetçiyim.”

B. A., polise verdiği ifadenin devamında, “Beni Çocuk İzleme Merkezine götürmek istediniz ancak ben gelmek istemiyorum, burada ifade vermek istiyorum, yurda gitmek istemiyorum, anneme teslim edilmek istiyorum. Bu kişinin bulunarak gerekli cezayı almasını istiyorum, kendisinden davacı ve şikayetçiyim” dedi.

İTİRAF ETTİ

Cinsel istismarın çocuğun beyanıyla ortaya çıkmasının ardından aynı gün, 17.09.2018’de Fatih Çocuk Büro Amirliği’ne çağrılan Seyfettin Tekin ise cinsel istismarı itiraf etti. Hem Burmalı Mescit Camisi’nde görevli olarak çalıştığını, hem de Atatürk İmam Hatip İlk Öğretim Okulu’nda ücretli olarak öğretmenlik yaptığını belirten Tekin, B.A.’nın 3 sene önce İstanbul Fatih’te bulunan Atatürk İmam Hatip Kuran kursu derslerine girdiğini belirtti. B.A.’ya maddi yardımda bulunduğunu da beyan eden Tekin, verdiği ifadede, B.A'nın olay günü dudağından öptüğünü, elleriyle okşadığını, cinsel organını mağdur şahsın ağzına soktuğunu itiraf etti.

TEKİN’İN İLK CİNSEL İSTİSMARI DEĞİL

Aynı gün yapılan UYAP-GBT (Genel Bilgi Tarama) sorgulamasında, İstanbul-Zeytinburnu Merkez Efendi Polis Merkezi amirliğince 14.04.2012 tarihinde Çocuğun Cinsel İstismarı-Cinsel Taciz suçundan hakkında işlem yapıldığı tespit edilen Seyfettin Tekin, 18.09.2018 tarihinde çıkartıldığı mahkemede, “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçundan tutuklandı.

ATK RAPORUNA RAĞMEN TAHLİYE EDİLDİ

ATK raporunda şu ifadeler yer aldı: “Penis sertleşmesi ile ilgili yapılan testlerde ‘yalancı pozitiflik’ ihtimali nedeniyle test sonuçlarının anormal olmasının, kişinin cinsel ilişkide bulunamayacağının kesin kanıtı olamayacağı tıbben bilindiğinden; mevcut verilerle Seyfettin Tekin’in cinsel iktidara haiz olduğunun reddedilemeyeceği oy birliği ile mütalaa olunur.”

ATK raporuna rağmen İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık Seyfettin Tekin’in, “suçun vasfı, mahiyeti, mevcut delil durumu, dosyada tüm kanıtların toplanmış bulunması, sanığın sabit ikametgahının bulunması, kaçma kuşkusunun bulunmaması ve tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak”, yurt dışı yasağı konularak 07.05.2019 tarihinde salıverilmesi oy birliğiyle kabul edildi.