Êzidîlerin de kaldığı kamp boşaltılıyor

AKP, DAİŞ zulmünden kaçan Êzidîlerin de kaldığı 5 mülteci kampını kapatıyor.

Türk İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü önceki gün Antep, Adıyaman ve Mardin’de bulunan 5 mülteci kampının boşaltılacağını duyurdu. Müdürlük, kamplarda bulunan 34 bin 180 mültecinin ise Hatay, Kilis ve Urfa’nın Akçakale, Suruç ve Ceylanpınar ilçelerindeki kamplara yerleştirilmesine karar verdi.

DAİŞ SALDIRISINDAN SONRA KAMPTA KALIYORLARDI

Kapatma kararı verilen kamplar arasında 4 yıl önce DAİŞ’in Şengal’e dönük saldırıları sırasında topraklarını terk etmek zorunda kalan Êzidîlerin de yaşadığı Mardin’in Midyat ilçesindeki AFAD kampı da var. Bu kampta taşınacak mülteci sayısı da 2 bin 458 olarak belirlendi. Ancak sadece Suriye’den göç etmek zorunda kalan Arapların nüfusuna tekabül eden rakam kafaları kararlaştırdı.

Toplantının ardından mültecilere, “Kamptan kendi imkanlarınızla mı ayrılmak istiyorsunuz yoksa AFAD’ın imkanlarından yararlanmak ister misiniz” sorusunun yöneltildiği öğrenildi.

ÊZİDÎLER, ÊZİDÎ KÖYLERİNDE KALMAKTAN YANA

Kamptaki Êzidîlerin yüzde 90’ının kamptan kendi imkanlarıyla ayrılmayı beyan ettiği ve kentteki Êzidî köylerine yerleşmek istediklerini söyledikleri aktarıldı.